Prezenta companiei noastre la conferinta internationala Food Intel Forum, editia cu numarul II,  dedicata sectorului agribusiness din Romania, a fost asigurata de catre doamna Oana Livia Badea – General Manager. Conferinta a fost impartita in doua paneluri de discutie. Primul panel, care s-a tinut in sala Constantin Barbulescu din cadrul ASE, si l-a avut ca moderator pe vicepresedintele Asociatiei Romane de Relatii publice – Camelia Spataru, a abordat ca tema generala de discutie „Eficientizarea dialogului intre mediul de afaceri si autoritati.”Cel de-al doilea panel, intitulat „Food Intel: Interconectarea tehnologiei si finantarii in agribusiness, industria de produse alimentare, industria de bauturi si HORECA”, a dezbatut subiectul viitorului agriculturii romanesti, noi tehnologii cat si subventiile acordate fermierilor romani.

Desi temele principale au cuprins subiecte ce doresc eficientizarea productiei, precum si usurarea interactiunii persoanelor jurdice din domeniile mai sus mentionate cu institutiile bancare si cele ale Statului, deseori a fost atins si cel mai sensibil subiect – acela al lipsei fortei de munca.

Agentia noastra, Working Market Agency, a adus in atentia celor prezenti o metoda viabila si profitabila de crestere si eficientizare a productiei prin importul de forta de munca de calitate din spatiul extracomunitar. Acest proces, desi este inca privit cu reticenta de catre unii angajatori, incepe sa fie din ce in ce mai sustinut si implementat de catre antreprenorii romani ce expun o deschidere mai larga a orizonturilor companiei lor, acestia exprimandu-si dorinta de a creste procentul de 20% de angajati straini la 50-60% pana la sfarsitul anului. In urma discutiilor cu acestia, pe langa satisfactia oferita de catre angajatii straini prin prisma seriozitatii si constiinciozitatii dovedite, un alt motiv de incredere oferit acestui proces de import de forta de munca, este acela de colaborare cu o Agentie ce poate ideplini toate cerintele angajatorilor. In urma cuvantarilor speakeri-lor si a dezbaterilor sustinute in cadrul Forumului, ne bucuram ca s-a ajuns ca 6 din 10 oameni de afaceri ar vrea sa aduca forta de munca din afara tarii, in mod special in Constructii, industria pelucratoare, retail si servicii, precum si agricultura.

Dupa succesul inregistrat la editia de anul trecut, FoodIntelForum a devenit un punct de referinta in dezbaterile de business din Romania. Acest lucru este vizibil prin prezenta unora dintre cei mai mari antreprenori din Romania, precum Nicolae Badea, Jean Valvis, Cristiana Copos si Ion Biris.