Cel de-al doilea panel din cadrul conferintei Food Intel Forum-Editia a III-a a avut loc marti, 7 iulie 2020 si a fost gazduit de Academia de Stiinte Agricole si Silvice din Bucuresti (ASAS). Compania Working Market Agency a fost din nou prezenta, fiind reprezentata de Doamna Oana Livia Badea-General Manager care s-a implicat in mod activ in sustinerea temei de discutii in calitate de generator de dezbateri.

Acest al doilea panel il succede pe cel din 25 iunie, organizat la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Maracineni. De aceasta data, tema de discutie a panelului a fost  „Invazia tehnologica in integrarea agriculturii si noile forme de eficienta in agribusiness”.

Tema de discutie a avut ca moderator pe domnul Valeriu Tabara, presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice si fost ministru al Agriculturii, care a deschis panelul de discutie vorbind celor prezenti despre necesitatea cresterii productivitatii agricole in Romania, aratand cu cifre care este diferenta intre cat poate produce tara noastra si cat se produce de fapt.

In calitate de comoderator al discutiilor, Presedintele companiei Computerland Romania, domnul Nicolae Badea, a vorbit participantilor subliniind efectele cauzate de disparitia unor entitati bancare, a unei banci agricole.

In continuarea dezbaterilor, domnul Calin Musca, antreprenor Porkprod, a oferit un bun exemplu de business demonstrand audientei ca inainte de orice, in Romania este importanta calitatea produselor si modul cum acestea sunt obtinute.

O expunere extrem de interesanta a avut si domnul Varujan Pambuccian, membru al Camerei Deputatilor, care a vorbit despre conceptul denumit “Autoferma”, aratand care sunt beneficiile tehnologizarii si digitalizarii agriculturii, astfel incat fermierul sa calculeze si sa coordoneze totul de pe calculator.

La finalul evenimentului, participantii au avut placuta surpriza de a vedea plantatia de soiuri hibride crescute in Romania, situata in curtea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Speciile producatoare de fructe exotice aclimatizate perfect climei din tara noastra precum kiwi sau banana nordului au impresionat participantii la eveniment, marcand totodata succesul specialistilor romani, rod al cercetarii laborioase si al inovatiei.

Intr-un context actual marcat de incertitudini, agricultura romaneasca are un rol esential.  Este imbucurator faptul ca toti cei prezenti au concluzionat asupra posibilitatilor de crestere a productiei agricole si necesitatea de dezvoltare a agriculturii pe calea inovarii, a cercetarii si a digitalizarii.

Compania Working Market Agency contribuie activ la solutionarea cu succes a problemei derivate din lipsa de forta de munca de pe piata romaneasca prin recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia. Aceasta solutie de recrutare s-a dovedit a fi una de succes, atat in domeniul agriculturii unde persista o lipsa acuta de forta de munca cat si in alte domenii si sectoare de activitate.