In ultimii ani, Romania inregistreaza o pierdere constanta a doritorilor de a lucra in agricultura, motiv pentru care angajatorii romani au fost nevoiti sa apeleze la recrutarea si plasarea muncitorilor din strainatate.

Cu toate ca Romania intotdeauna se mandreste cu faptul ca a fost si ca ar putea fi in continuare „granarul Europei”, in mod paradoxal interesul pentru a munci in acest domeniu traditional este la un nivel scazut. Cu vaste campii si cu mai putin ingrasamant chimic folosit in agricultura spre deosebire de tarile mai dezvoltate, agricultura clasica in Romania si chiar agricultura organica sunt acum mai posibile ca oricand.

Nu sunt deloc mai prejos podgoriile Romaniei, iar vinurile produse la noi in tara se bucura deja de faima peste hotare. Totusi, ramura agriculturii continua sa se impiedice de tot felul de obstacole, unul dintre marile obstacole fiind lipsa personalului.

Agricultura cuprinde un sector vibrant de aprovizionare agroalimentara cu utilaje, produse pentru protectia culturilor, hrana pentru animale, ingrasaminte si seminte. Un alt domeniu al agriculturii este cel care prelucreaza cerealele, laptele, carnea si legumele, acestea urmand sa fie vandute consumatorului final.

Exista oportunitati si in lumea cercetarii si dezvoltarii agricole, de exemplu oameni de stiinta care lucreaza pentru a gasi solutii la provocarile pe care fermierii le intampina zilnic in ceea ce priveste gestionarea bolilor sau stimularea productiei

In contextul actual, venim in ajutorul angajatorilor din Romania cu propuneri de angajari ale strainilor, in special personal asiatic in agricultura bazandu-ne pe experienta acumulata in recrutarea strainilor pentru companiile din Romania.

Din acest motiv, ne-am specializat in recrutare si plasare de forta de munca din strainatate. Acordam toata atentia noastra acelor muncitori din Turcia, Vietnam, Nepal, India, Pakistan, Sri Lanka sau Bangladesh  dispusi sa traverseze granitele si sa opteze pentru sedere in Romania.

Muncitorii in agricultura din tarile asiatice mentionate reprezinta atat personal calificat, cat si necalificat, incat domeniul agriculturii ofera o gama variata de oportunitati de cariera.

Oferta de locuri de munca in agricultura, la inceputul sezonului de primavara, este una foarte buna. Asiaticii apreciaza munca in strainatate, de obicei provin din medii in care un loc de munca bine platit reprezinta un adevarat privilegiu, astfel ca alegand sa lucreze in Romania dobandesc siguranta din toate punctele de vedere. Este bine de stiut faptul ca salariul minim pentru cetateni straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani.

Tocmai din aceste motive agentia de recrutare si plasare de forta de munca Working Market Agency colaboreaza strans cu angajatorii din Romania, in primul rand pentru a intelege obiectivele recrutarii si, pe de alta parte, pentru a usura substantial selectia personalului. De aceea, muncitorii straini pe care ii selectam ajung sa se integreze mult mai usor la locul de munca, iar performantele lor sunt superioare.

Cu o prezenta continua pe piata romaneasca de recrutare, compania Working Market Agency ofera angajatorilor din Romania solutii de personal specializat in agricultura provenit din tarile asiatice. Datorita serviciilor noastre de recrutare profesionale si sigure, suntem considerati a fi alegerea cea mai potrivita pentru nevoile de personal ale clientilor nostri.