Conform datelor recente oferite publicitatii de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP), pentru intervalul anilor 2021-2024, se estimeaza o crestere economica de aproximativ 4,7% iar sectorul cel mai dinamic va fi cel al constructiilor, pentru care se prevede un ritm mediu anual al valorii adaugate brute de 8,1%, in concordanta cu cresterea estimata pentru investitii.

In acest scenariu, va fi in continuare nevoie de muncitori in constructii si muncitori pe santier, atat personal calificat dar si necalificat. Astfel, antreprenorii din constructii vor cauta sa angajeze de la muncitori necalificati pana la personal cu studii superioare. Cel mai mult se simte lipsa personalului calificat, care a inceput sa fie foarte redus ca numar din cauza disparitiei scolilor profesionale din sistemul de invatamant din tara noastra.

Solutia deja verificata care a dat multe satisfactii angajatorilor romani o reprezinta recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia care pot inlocui munca romanilor plecati in strainatate sau sa completeze personalul romanesc din cadrul companiei. Procesul anevoios al angajarii unor cetateni straini non-UE este simplificat de echipa noastra, oferindu-va posibilitatea sa selectionati cei mai buni candidati pentru munca in strainatate in domeniul constructiilor.

Angajarea strainilor, in principal a muncitorilor asiatici in sectorul constructiilor va aduce beneficii nemasurate companiilor angajatoare. Asiaticii sunt calificati in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sudor si multi au experienta relevanta in domeniu dobandita prin munca in strainatate in alte tari.

Spre deosebire de situatia actuala din tara noastra, muncitorii asiatici calificati din domeniul constructiilor isi petrec mult timp in cadrul scolilor de pregatire profesionala unde invata in mod practic coordonatele meseriilor din domeniul constructiilor.

Experienta practica a companiilor din constructii domonstreaza ca muncitorii vietnamezi, muncitorii din India sau Sri Lanka, muncitorii nepalezi, muncitorii din Bangladesh si din Pakistan, precum si muncitorii din Turcia sunt alegerea potrivita pentru ocuparea cu succes a locurilor de munca vacante din domeniul constructiilor.

Alegand forta de munca din Asia aveti garantia ca veti finaliza lucrarile contractate la termen, deoarece contractele de munca sunt multianuale, fapt ce confera stabilitate resursei umane dar si predictibilitate in cresterea si dezvoltarea companiei.

Muncitorii asiatici prezinta spirit de echipa, anduranța și meticulozitate la care se adauga rezistenta fizica si la zgomot, atribute dobandite in cursul formarii lor profesionale.  In plus, muncitorii asiatici din domeniul constructiilor sunt doritori sa lucreze in tara noastra, deoarece fata de salariile din Asia, cele din Romania sunt mult mai mari si mai atragatoare iar oferta de locuri de munca este atractiva pentru acestia.

Pe intreg parcursul procesului de recrutare si plasare a personalului strain in cadrul companiei dumneavoastra, agentia de recrutare forta de munca Working Market Agency va fi alaturi de dumneavoastra cu cele mai bune servicii, in conformitate cu toate solicitarile concrete de personal pentru munca in constructii din cadrul companiei dumneavoastra.