Sri Lanka este o tara insulara asiatica, situata in sudul Asiei, inconjurata de apele Oceanului Indian. In prezent republica, tara a purtat denumirea de Ceylon pana in anul 1972, iar istoria sa este strans legata, dupa cum este firesc, de cea a marelui sau vecin, India.

Cu o populatie de aproximativ 20 milioane de locuitori, tara se distinge printr-un melanj al religiilor si confesiunilor in care predominant este budismul (70% din populatie), urmat de confesiunea hindusa ( 15% din populatie). Exista si comunitati restranse de musulmani, crestini si alte culte religioase.
Sri Lanka se remarca la nivel mondial ca fiind unul dintre cei mai importanti cultivatori si exporatori de ceai ai planetei, aici cultivandu-se diferite plante de ceai precum ceai verde, ceai negru si ceai alb. De asemenea, Sri Lanka este locul de origine al arborelui de scortisoara, iar calitatea scortisoarei produse aici este cea mai ridicata din lume.

Beneficiind de un climat tropical maritim, tara prezinta un relief variat si peisaje de un verde incantator, dar si plaje mirifice cu deschidere la Oceanul Indian, motiv pentru care turismul ocupa un loc primordial in economia tarii. Cultivarea ceaiului, a arborelui de cauciuc si a tutunului, alaturi de productia de nuci de cocos reprezinta cele mai importante domenii ale agriculturii locale. Tara cunoaste si o dezvoltare a serviciilor, in special telecomunicatiile si serviciile bancare. Nu in ultimul rand, fabricarea produselor textile este in continua dezvoltare pe intreg teritoriul sri-lankez.

Sri Lanka dispune si de o rata de alfabetizare a populatiei de 92%, cel mai ridicat nivel de alfabetizare din Asia de Sud, si unul dintre cele mai ridicate de pe intregul continent asiatic. Pe teritoriul tarii sunt infiintate si functioneaza in prezent peste 20 de universitati, ceea ce raportat la totalul populatiei dar si la suprafata insulei este un fapt de-a dreptul impresionant.

In ceea ce priveste resursele umane, tara are un potential extraordinar, iar sri-lankezii sunt deosebit de apreciati in tarile unde au ales sa lucreze. Personalul din Sri Lanka este renumit pentru minutiozitatea si grija pentru detalii de care da dovada in prestarea serviciilor de curatenie. Alte domenii in care s-au remarcat lucratorii din Sri Lanka sunt constructiile si agricultura. In domeniul productiei industriale, va puteti baza pe muncitorii din Sri Lanka pentru productia de incaltaminte si imbracaminte.

Rezistenta fizica, atentia la detalii, harnicia, devotarea, peste care se adauga dorinta de a avea un loc de munca bine platit in Europa, fac din lucratorii din Sri Lanka o alegere potrivita.

Muncitorii din Sri Lanka dau dovada de harnicie, tenacitate, sunt persoane amabile, zambitoare fiind deosebit de productivi si eficienti. In general, acestia sunt excelenti vorbitori de limba engleza. Datorita calitatilor morale pe care le au dar si a modului in care isi indeplinesc sarcinile, lucratorii sri-lankezi au devenit foarte apreciati de catre angajatori.

Compania Working Market Agency va poate ajuta in acoperirea necesarului de forta de munca cu lucratori din Sri Lanka pentru domenii precum agricultura, industria bunurilor de larg consum, HoReCa, industria textila, servicii de curatenie sau de productie industriala. Muncitorii din Sri Lanka au diferite grade de calificare, pornind de la personal necalificat catre semicalificat si calificat. Astfel, ne putem adapta criteriilor companiei Dumnevoastra, in mod punctual, in raport de forta de munca de care are nevoie compania Dumneavoastra.