Romanii care munceau in strainatate si au venit in tara, ”fugind” de pandemia de coronavirus, cel mai probabil vor reveni peste granite, in tarile in care lucrau anterior, imediat dupa ridicarea restrictiilor privind circulatia persoanelor.

Astfel, multi dintre cetatenii romani plecati la munca peste granite au ales sa revina in Romania, sa traverseze criza acasa, alaturi de familii. Cu toate acestea, se estimeaza ca acestia vor opta tot pentru munca in strainatate, imediat ce va fi posibil acest lucru. Fiind obisnuiti cu locurile de munca din strainatate unde salariile sunt mai mari decat in Romania, acestia nu vor ezita sa accepte ofertele de locuri de munca provenite din tarile din Europa de Vest.

Pentru acest motiv extrem de plauzibil, specialistii in recrutari apreciaza si totodata avertizeaza  ca nu se va putea miza pe cetatenii romani intorsi din strainatate, in contextul actual, ca si potentiali candidati pe piata muncii din Romania, astfel incat recrutarile de straini vor continua.

Putin cate putin, tarile din Europa de Vest incep sa slabeasca restrictiile implementate in faza acuta de extindere a temutului coronavirus Covid-19. In primul rand, relaxarea restrictiilor vizeaza activitatile economice principale care trebuie sa reporneasca. Conform recentelor declaratii ale autoritatilor din Romania, se estimeaza ca dupa data de 15 mai 2020, data la care va expira prelungirea starii de urgenta in tara noastra, sa fie eliminate rand pe rand principalele restrictii de deplasare pentru cetateni.

Angajatorii romani sunt nerabdatori sa procedeze la repornirea sau redresarea afacerilor. Acestia vor avea nevoie de o baza solida in ceea ce priveste muncitorii disponibili din cadrul companiei. Angajatorii nu isi vor mai putea permite angajati nedisciplinati, superficiali si de neincredere. Disciplina, munca sustinuta, respectul si constanta pe termen lung a angajatilor la locul de munca sunt cerinte care vor fi esentiale in cadrul ofertelor de locuri de munca viitoare, in scopul redresarii activitatii economice a companiilor.

Din fericire, toate aceste necesitati pot fi rezolvate prin recrutarea muncitorilor straini din tarile asiatice. Suportul stabil si de incredere oferit de muncitori straini asiatici in Romania, cum ar fi, de exemplu, muncitori in constructii si muncitori pe santier, muncitori in agricultura sau muncitori in zona de productie, este un fapt cunoscut si demonstrat in ultimii ani.

Contractele de munca incheiate cu muncitorii straini asiatici pe o durata minima de doi ani si faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani, dar evident fiind mai ridicat decat in tarile de origine ale muncitorilor asiatici, reprezinta argumente solide in favoarea angajarii de straini.

Compania Working Market Agency isi propune sa contribuie la redresarea activitatii companiilor din Romania prin sprijinul oferit angajatorilor pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini din spatiul non-UE pe piata muncii din tara noastra.

Apeland la serviciile agentiei de recrutare a fortei de munca din strainatate Working Market Agency, nu doar ca veti avea parte de angajati devotati, harnici, responsabili si bine pregatiti, dar veti beneficia, de asemenea, de garantia faptului ca acestia vor fi alaturi de compania Dumneavoastra pe termen mediu si lung.