In zilele de joi, 19 septembrie 2019 si vineri, 20 septembrie 2019, Working Market Agency  s-a numarat printre numele prezente la simpozionul  dedicat aniversarii a 40 de ani de activitate a Institutului de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu”.

Deviza simpozionului aniversar a fost: “O calatorie fascinanta de 40 de ani pentru descoperirea secretelor celulei in beneficiul sanatatii omului”.

Acest important eveniment stiintific international, o adevarata sarbatoare a stiintei, a fost organizat de Academia Romana si Institutul de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu”, iar coordonarea a revenit doamnei academician Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu” din București.

Deschiderea lucrarilor simpozionului a avut loc in data de 19 septembrie, in prezenta unor importanti oaspeti si invitati din tara si din strainatate, gadzuiti cu generozitate de Aula Academiei Romane.

Cuvantul de deschidere a fost adresat distinsilor invitati si participanti de insusi Presedintele Academiei Romane, domnul academician Ioan-Aurel Pop, urmat de discursul doamnei academician Maya Simionescu, sotia celui care a dat numele Institutului de Biologie si Patologie Celulara “Nicolae Simionescu”, in prezent director al institutului.

Vineri, 20 septembrie 2019, in cea de-a doua si ultima zi a evenimentului, lucrarile au continuat  la sediul Institutului de Biologie și Patologie Celulara „Nicolae Simionescu”, in cadrul Aulei George Emil Palade.

Pe parcursul celor doua zile de desfasurare a simpozionului, au sustinut prezentari si comunicari stiintifice personalitati internationale din domeniul stiintelor biologice si ale medicinei, printre care, putem enumera pe Prof. Sam Silverstein de la Columbia University Medical Center, S.U.A., Prof. Irinel Popescu – Presedintele Academiei de Stiinte Medicale, Prof. Radu Deac – Vicepresedintele Academiei de Stiințe Medicale, Prof. Jean Askenasy – University of Tel-Aviv, Israel, Prof. Werner Franke – German Cancer Research Center, Germania, Acad. Doina Popov, Dr. Anca Dobrian – Eastern Virginia Medical School, S.U.A., Prof. Angello Azzi – Tufts University, S.U.A., Dr. Florea Lupu – Universitatea din Oklahoma, S.U.A.

Pe langa celebrele nume ale medicinei si biologiei mondiale prezente, s-a numarat in calitate de sustinator al institutului compania Working Market Agency, reprezentarea la acest prestigios eveniment fiind asigurata de doamna Oana Livia Badea – General Manager.

Printre sponsorii evenimentului amintim Fundatia Familiei “Menachem H. Elias”, Fundatia Patrimoniu a Academiei Romane, precum si companii romanesti de renume cum ar fi Computerland Romania sau Biomedica.