In contextul crizei de forta de munca din Romania, incepand cu anul 2019, salariul minim pentru cetateni straini a fost redus de la nivelul salariului mediu brut pe tara la nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, care, in acest moment, este in cuantum de 2.230 lei lunar. Pe cale de exceptie, conform dispozitiilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.  43/2019, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata in Romania pentru domeniul constructiilor a fost stabilit la suma de 3.000 lei lunar.      

In prezent, exista multe locuri de munca in constructii. Astfel, atunci cand vorbim de oferte de locuri de munca in sectorul constructiilor, ne referim de fapt la o gama larga de sectoare de activitate precum proiectare, planificare si management de proiect, muncitori santier si activitatile practice realizate de muncitorii calificati precum zidari, faiantari sau sudori.

Intrucat constructiile se afla intr-o continua dezvoltare, este esential ca locurile de munca sa fie ocupate de muncitori in constructii experimentati si seriosi, care sa se dedice activitatii lor. Neseriozitatea muncitorilor este una dintre principalele probleme cu care se confrunta angajatorii romani. Mai mult decat atat, personalul roman din constructii se afla intr-o continua scadere, intrucat se prefera Europa de Vest unde salariile sunt mai mari.

Muncitorii straini din Asia sunt atrasi de diverse oferte de locuri de munca in Romania din domeniul constructiilor, intrucat acestia doresc sa asigure familiilor lor un trai mai bun din munca in strainatate. Majoritatea dintre ei vin pentru o perioada de doi ani, insa sunt si muncitori straini care solicita prelungirea duratei contractului initial.

Rezistenti, cu o anduranta fizica buna, responsabili cu sarcinile pe care le primesc, muncitorii straini in Romania proveniti din Asia reprezinta solutia pentru realizarea la timp a lucrarilor contractate de compania Dumneavoastra. Spiritul de echipa, rezistenta la stres și zgomot, disponibilitatea la efort prelungit si indemanarea sunt cateva dintre calitatile pentru care muncitorii in constructii din Asia reprezinta o resursa umana extrem de valoroasa.

Compania Working Market Agency va ofera servicii complete de recrutare muncitori straini din Asia in domeniul constructiilor. Stim ca prioritatile generale ale profesionistilor din sectorul constructiilor sunt predarea la timp a proiectelor, dar si asigurarea ca proiectele sunt atractive, sigure, durabile si incadrate in buget.

Experienta si seriozitatea sunt doua dintre punctele forte ale angajatilor asiatici. Compania noastra este pregatita sa va ofere sprijinul de care aveti nevoie pentru recrutarea si plasarea personalului strain in constructii. Din punct de vedere al pregatirii profesionale, atat muncitorii in constructii din India si Sri Lanka, pe de-o parte, precum si muncitorii vietnamezi, pe de alta parte, se ridica la nivelul standardelor autohtone.

Va recomandam angajarea muncitorilor asiatici in constructii pentru un plus de seriozitate si responsabilitate la locul de munca. Puteti apela cu incredere la serviciile de recrutare muncitori straini din Asia pe care agentia de recrutare de forta de munca Working Market Agency vi le ofera cu promptitudine, la standarde de excelenta si intotdeauna in deplin acord cu nevoile concrete ale angajatorului.