Studii recente realizate de Institutul Naţional de Statistică arata faptul ca cifra de afaceri din segmentul industrial a înregistrat în luna martie 2021 o creştere de 21,7% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. Ocuparea locurilor de munca din acest domeniu ramane insa deficitara, situatie care se aliniaza cu tendinta generala din ce in ce mai prezenta pe piata muncii din Romania.

Munca in strainatate ramane o optiune pentru multi dintre cetatenii romani, motiv pentru care  este vizibila nevoia de personal cu care se confrunta în momentul de faţă segmentul industrial, astfel incat directorii de recrutare din acest domeniu iau in calcul, in mod firesc, angajarea strainilor din Asia.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini este in continua expasiune in tara noastra. Muncitori in constructii sau muncitori pe santier sunt in topul recrutarilor insa si alte categorii cum ar fi muncitorii in agricultura sau muncitorii in zona de productie, cei din domeniul de ingrijire si asistenta sau din domeniul comertului sunt foarte cautati de angajatorii din Romania.

Referitor la segmentul industrial, personalul pentru linia de productie, mecanicii sau tehnicienii calificati dar si muncitorii necalificati sunt cautati in strainatate, in special in tarile din zona Asiei cum ar fi India, Pakistan, Nepal, Bangladesh, Turcia sau Sri Lanka.

Avand in vedere faptul ca personalul asiatic vine în ţară pentru contracte de munca de minim doi ani, acest fapt reprezinta acel element de stabilitate de care piata muncii si companiile romanesti au atata nevoie in momentul de fata.

Chiar daca recrutarea strainilor inseamna si asigurarea cazarii si a meselor pentru muncitori, experienţa ne-a demonstrat că aceste eforturi din partea angajatorilor au fost recompensate cu creşterea productivităţii şi a calităţii serviciilor care se reflecta inclusiv in cifra de afaceri a companiei si in succesul afacerii pe termen lung.

Este bine de reamintit faptul ca salariul minim pentru muncitorii straini este acelasi cu salariul minim pentru angajatii romani, respectiv salariul minim pe economie. Muncitorii straini asiatici in segmental industrial sunt dornici sa lucreze in Romania pentru un salariu care este mai mare decat cel din tara lor natala.

Muncitorii asiatici considera munca in strainatate ca pe o oportunitate excelenta pentru ei si familiile lor din tarile de origine, iar motivul venirii lor in Romania il reprezinta munca in conditii de deplina seriozitate si responsabilitate.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, prin aducerea de personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi.

Agentia de recrutare si plasare forta de munca din strainatate Working Market Agency este agentia de recrutare din strainatate care va ofera sprijinul de care aveti nevoie pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini din spatiul non UE. Aducem muncitori straini in orice domeniu de activitate : constructii, confectii textile, zona indsutriala, hoteluri, restaurante, agricultura, curatenie, manipulare marfuri, sectorul auto sau in domeniul productiei.