Incepand cu luna martie a anului curent, sectorul HoReCa s-a numarat printre sectoarele cele mai afectate de restrictiile economice cauzate de criza sanitara actuala, cu impact direct asupra locurilor de munca pentru cetatenii romani si straini din acest domeniu.

Vestile sunt insa bune, iar dupa aproape trei luni de inactivitate, terasele restaurantelor din intreaga tara si-au reluat activitatea incepand cu data de 1 iunie, existand sanse foarte bune ca incepand cu data de 15 iunie, sa se deschida si restaurantele. Pana la data de 1 iulie se preconizeaza redeschiderea tuturor localurilor HoReCa.

Conform site-ului www.businessmagazin.ro, in chiar primele doua zile dupa redeschiderea teraselor, un important lant de restaurante din Bucuresti a inregistrat pentru terasele sale un numar semnificativ de clienti si un nivel al consumatiei foarte bun, ceea ce demonstreaza ca exista deschidere pentru consum in randul clientilor. Si alti antreprenori romani apreciaza ca exista semnale pozitive din industria restaurantelor si a hotelurilor, deoarece exista o cerere ridicata pentru aceste servicii din partea consumatorilor.

In plus, exista din ce in ce mai multe semnale pozitive referitoare la ridicarea restrictiilor de circulatie in majoritatea tarilor europene in viitorul foarte apropiat, astfel incat odata cu reluarea graduala a mobilitatii persoanelor si a turismului va reveni la viata si activitatea din sectorul HoReCa si implicit ofertele de locuri de munca si angajarile de straini din acest domeniu.

Agentia de recrutare forta de munca Working Market Agency vine in sprijinul angajatorilor romani si va propune angajarea strainilor pentru completarea personalului calificat sau necalificat, necesar pentru derularea in bune conditii si dezvoltarea activitatii afacerii dumneavoastra din domeniul hotelier si restaurante.

Reluarea activitatii sectorului HoReCa presupune eficienta, disciplina si seriozitate alaturi de aducerea la indeplinire a tuturor masurilor de igienizare si distantare sociala pentru preventia raspandirii virusului Covid-19 impuse de autoritati. Antreprenorii romani din domeniul HoReCa au nevoie acum mai mult decat oricand de oameni priceputi si responsabili, principala provocare fiind alcatuirea unei echipe de lucru stabile, care sa nu se destrame dupa numai cateva saptamani sau luni.

Daca va aflati in cautare de personal serios si eficient pentru afacerea dumneavoastra din domeniul HoReCa, agentia noastra de recrutare forta de munca va poate fi de ajutor, fie ca sunteti o mica cafenea de familie, un hotel sau un restaurant de lux. Bucatari, ajutor de bucatari, ospatari, receptioneri, lucratori room-service hotel, ingrijitori de spatii hoteliere, personal de serviciu pentru hoteluri sunt numai cateva dintre pozitiile ce pot fi ocupate cu succes de muncitorii straini asiatici.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici pentru aceste posturi din sectorul HoReCa este o solutie care s-a dovedit a fi eficienta si in anii anteriori. Adaugam faptul ca in tara noastra,  salariul minim pentru muncitorii straini este in continuare la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Prin angajarea muncitorilor straini asiatici, veti avea garantia unor angajati harnici, responsabili dar si seriosi, eficienti, meticulosi si, cel mai important, care vor aprecia si respecta munca in strainatate si locul de munca oferit.

 

Compania Working Market Agency ofera sprijin angajatorilor din Romania pentru angajarea personalului strain din tarile non UE, in conditii de deplina siguranta. Suntem specializati in recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici din tari precum Nepal, India, Sri Lanka, Vietnam, Bangladesh sau Turcia si ne ocupam de intregul proces de recrutare si plasare de forta de munca a muncitorilor straini din tarile mentionate pentru piata muncii din tara noastra.