Dintre domeniile de activitate care inregistreaza oferte de locuri de munca in aceasta perioada, industria FMCG (industria bunurilor de larg consum) ocupa un loc principal. In prezent, in tara noastra exista 23 de centre de distributie in care lucreaza atat angajati romani cat si muncitori straini in Romania, cu obiectivul declarat de a sustine aprovizionarea zilnica a unitatilor teritoriale de desfacere apartinand celor mai mari retaileri din tara.

In industria FMCG, activitatea este acum la nivel maxim si se estimeaza ca va continua in acelasi ritm. Astfel, pe fondul ingrijorarii legate de pandemia de coronavirus si al numarului mare de persoane care stau acasa in aceasta perioada, atat consumul traditional de bunuri din magazine si supermarket-uri, dar si intregul segment de e-commerce au cunoscut o crestere exploziva in ultima luna, urmand ca trendul sa se mentina si in perioada urmatoare.

In perioadele de criza, ofertele de locuri de munca au in vedere, in mod special, calitati esentiale ale angajatilor printre care experienta, seriozitatea si responsabilitatea. Recrutarea muncitorilor straini din tarile asiatice este o solutie care s-a dovedit eficienta pentru nevoile angajatorilor din Romania. In plus, salariul minim pentru muncitori straini este in continuare la nivelul salariului minim pe economie din Romania.

Principala zona de recrutare a strainilor pentru munca in strainatate – tarile asiatice – reprezinta pentru multe companii din industria bunurilor de larg consum o piata din care se poate atrage forta de munca eficienta, cu randament și productivitate peste media pietei locale. Cele mai cautate tari asiatice din care sunt adusi muncitorii straini in Romania sunt Vietnam, Filipine, Nepal, India, Sri Lanka sau Bangladesh.

Va recomandam angajarea de straini din tarile mentionate, persoane calificate sau necalificate, pentru aprovizionarea cu produse a depozitelor, incarcarea, manipularea si transportul marfurilor din depozite sau prepararea comenzilor. Muncitorii straini asiatici sunt harnici, disciplinati si responsabili. Acestia vin pentru contracte multianuale care vor asigura stabilitatea resursei umane in compania Dumneavoastra. O data rezolvata aceasta problema, compania va avea o baza solida pentru implementarea masurilor de planificare si dezvoltare.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare de forta de munca care va ajuta, in mod profesionist, pentru rezolvarea necesitatilor companiei dumnevoastra in domeniul resurselor umane. Va putem sprijini in mod concret pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini din spatiul non-UE de care aveti nevoie pentru afacerea dumneavoastra.

Alegand serviciile de recrutare si plasare personal strain in domeniul FMCG oferite de compania Working Market Agency, veti avea garantia unor angajati harnici, responsabili, care vin in Romania sa lucreze pe o perioada indelungata. Echipa Working Market Agency va asigura intr-un mod profesionist si total transparent intregul lant procedural de recrutare si plasare a muncitorilor straini asiatici de care aveti nevoie.