Conform statisticilor recente, a rezultat faptul ca in perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2019, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 16,7%.

In luna noiembrie 2020, comparativ cu noiembrie 2019, volumul total al lucrarilor de constructii, ca serie bruta, a crescut cu 7,8%. Pe elemente de structura au fost inregistrate cresteri ale volumului lucrarilor de reparatii capitale (+23,6%), al lucrarilor de constructii noi (+7,5%) si al celor de intreţinere si reparatii curente (+2,4%).

Asadar, constructiile au continuat dezvoltarea in 2020 si se estimeaza ca si in anul 2021 vor urma acelasi trend crescator. In continuare, exista oferte de locuri de munca pentru muncitori in constructii si muncitori pe santier, atat personal calificat dar si necalificat. Cel mai mult se simte lipsa personalului calificat, care a inceput sa fie foarte redus ca numar din cauza disparitiei scolilor profesionale si de meserii.

Agentia de recrutare din strainatate Working Market Agency se axeaza pe recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia, convinsi fiind ca prin angajarea strainilor se poate inlocui munca romanilor plecati in strainatate. Procesul anevoios al angajarii unor cetateni straini non-UE este simplificat de echipa noastra, oferindu-va posibilitatea sa selectionati cei mai buni candidati pentru recrutare si plasare in tara noastra.

Muncitorii asiatici reprezinta o resursa umana valoroasa intr-o multime de domenii, in special in domeniul constructiilor unde deficitul de muncitori este ridicat. Personalul asiatic in constructii este calificat in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sudor, vopsitor si multi au experienta relevanta in domeniu dobandita prin munca in strainatate.

Spre deosebire de situatia actuala din tara noastra, muncitorii straini asiatici calificati din domeniul constructiilor au la baza o pregatire solida dobandita in cadrul scolilor de pregatire profesionala. Astfel, muncitorii vietnamezi, muncitorii din India sau Sri Lanka, muncitorii nepalezi, muncitorii din Bangladesh si din Pakistan, precum si muncitorii din Turcia sunt alegerea potrivita pentru ocuparea locurilor de munca vacante din domeniul constructiilor.

Alegand forta de munca din Asia aveti garantia ca veti finaliza lucrarile contractate la termen, deoarece contractele de munca sunt multianuale, fapt ce confera stabilitate resursei umane, siguranta ducerii la bun sfarsit a lucrarilor si predictibilitate in dezvoltarea companiei

Trasaturile definitorii precum spiritul de echipa, anduranta si meticulozitatea la care se adauga rezistenta fizica si la zgomot sunt doar cateva dintre calitatile care ii recomanda pentru domeniul constructiilor. In plus, muncitorii asiatici din domeniul constructiilor sunt doritori sa lucreze in tara noastra, deoarece fata de salariile din Asia, cele din Romania sunt mult mai mari si mai atragatoare.

Agentia de recrutare forta de munca Working Market Agency este in continuare alaturi de dumneavoastra pe intreg parcursul procesului de recrutare si plasare a personalului strain asiatic, pentru angajarea muncitorilor straini solicitati, in conformitate cu necesitatile concrete de personal din cadrul companiei dumneavoastra.