In prezent, numarul de locuri de munca neocupate in sectorul constructiilor din Romania (constructii/reabilitari autostrazi, constructii/reabilitari drumuri sau reţele edilitare in mediul rural si in mediul urban, constructii civile) ajunge la aproximativ 500.000, potrivit celor mai recente estimari ale Asociatiei Romane a Constructorilor de Autostrazi (ARCA).

Astfel, in pofida reintoarcerii in tara a peste 1 milion de cetateni romani in ultimele luni si a numeroaselor oferte de locuri de munca in domeniul constructiilor, putini sunt cei interesati. Sefii de santiere avertizeaza ca tinerii, in special, sunt foarte putini interesati sa lucreze in domeniul constructiilor, desi salariile au crescut considerabil in acest domeniu.

 

Se solicita muncitori in constructii si muncitori pe santier, atat personal calificat dar si necalificat. Este nevoie in continuare de la muncitori necalificati pana la personal cu studii superioare. Cel mai mult se simte lipsa personalului calificat, care a inceput sa fie foarte redus ca numar din cauza disparitiei scolilor profesionale, subliniaza sefii de santiere.

Compania noastra se axeaza pe recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia, convinsi fiind ca muncitorii din Asia pot inlocui munca romanilor plecati in strainatate. Procesul anevoios al angajarii unor cetateni straini non-UE este simplificat de echipa noastra, oferindu-vă posibilitatea sa selectionati cei mai buni candidati pentru munca in strainatate.

Group of professional construction workers in new house. Renovation.

Muncitorii asiatici reprezinta o resursa umana valoroasa intr-o multime de domenii, in special in domeniul constructiilor unde deficitul de muncitori este ridicat. Personalul asiatic in constructii este calificat in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sudor si multi au experienta relevanta in domeniu dobandita prin munca in strainatate. Spre deosebire de situatia actuala din tara noastra, muncitorii asiatici calificati din domeniul constructiilor isi petrec mult timp in cadrul scolilor de pregatire profesionala.

Muncitorii vietnamezi, muncitorii din India sau Sri Lanka, muncitorii nepalezi, muncitorii din Bangladesh si din Pakistan, precum si muncitorii din Turcia sunt alegerea potrivita pentru ocuparea cu succes a locurilor de munca vacante din domeniul constructiilor. Alegand forta de munca din Asia aveti garantia ca veti finaliza lucrarile contractate la termen, deoarece contractele de munca sunt multianuale, fapt ce confera stabilitate resursei umane si predictibilitate in dezvoltarea companiei.

Trasaturile definitorii precum spiritul de echipa, anduranța și meticulozitatea la care se adauga rezistenta fizica si la zgomot sunt doar cateva dintre calitatile care ii recomanda pentru domeniul construcțiilor. In plus, muncitorii asiatici din domeniul constructiilor sunt doritori sa lucreze in tara noastra, deoarece fata de salariile din Asia, cele din Romania sunt mult mai mari si mai atragatoare.

 

Agentia de recrutare forta de munca Working Market Agency va fi alaturi de dumneavoastra pe intreg parcursul procesului de recrutare si plasare a personalului strain asiatic, pentru angajarea muncitorilor solicitati, in conformitate cu necesitatile concrete de personal din cadrul companiei dumneavoastra.