Diwali (Deepavali) este una dintre cele mai importante sarbatori din India. Cunoscuta drept “Festivalul luminii”, Diwali este intampinata cu multa bucurie si spirit de sarbatoare in fiecare an de catre credinciosii hindusi. Fara indoiala, multi dintre muncitorii straini indieni din tara noastra vor celebra acest festival care are deopotriva si semnificatia unui eveniment cultural.

Anul acesta sarbatoarea Diwali va avea loc in mod oficial in data de 14 noiembrie. Cu toate acestea, festivalul dureaza de obicei 5 zile, iar manifestarile asociate sarbatorii se pot extinde pe parcursul intregului sezon al toamnei.

In ajunul acestei sarbatori, se procedeaza la curatarea si igienizarea casei dar si a locului de munca, adeseori executandu-se inclusiv diverse renovari. Credinciosii hindusi vor decora casele cu lampi si lumanari. In multe camine, se vor executa focuri de artificii, urmate de schimburi de prajituri, dulciuri si alte daruri intre rude si prieteni.

Cu o origine straveche, Diwali continua sa fie privita ca o sarbatoare a prosperitatii, luminii si intelepciunii. Deoarece se celebreaza toamna, dupa incheierea sezonului recoltelor, este deseori asociata cu belsugul si avutia, iar munca in strainatate nu este un impediment in calea tinerii acestei sarbatori de catre credinciosii hindusi.

Exponenti ai unei civilizatii stravechi, multimilenare, muncitorii indieni din Romania sunt printre cei mai apreciati muncitori straini de catre angajatorii din tara noastra, in principal in sectorul constructiilor. Astfel, muncitorii in constructii si muncitorii pe santier din India s-au remarcat prin seriozitate, harnicie si o buna productivitate la locul de munca din tara noastra.

In afara sectorului constructiilor, muncitorii indieni sunt potriviti si pentru ocuparea locurilor de munca din alte domenii, cum ar fi profesiile de sudor, lacatus sau operator de prelucrare a lemnului. De aceea, apreciem ca recrutarea si plasarea muncitorilor straini din India este o solutie excelenta pentru firmele romanesti care vor beneficia de multiple avantaje ca urmare a angajarii strainilor proveniti din India.

In mod concret, muncitorii straini indieni reprezinta o forta de munca bine calificata si sunt buni vorbitori de limba engleza, astfel incat pot fi integrati mult mai usor in companiile de la noi. In plus, salariul minim pentru muncitori straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani iar durata contractului de munca este de obicei de doi ani, putand fi eventual extinsa.

Echipa Working Market Agency va oferea consilierea necesara in vederea recrutarii si plasarii muncitorilor straini, dupa un plan bine stabilit. Astfel, veti cunoaste de la bun inceput toate formalitatile care trebuie urmate, in ordinea lor cronologica, cu termenele de solutionare aferente. In plus, toate costurile procedurilor vor fi transparente si cunoscute.

Cu o prezenta constanta si consacrata pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului strain, compania Working Market Agency va sta la dispozitie pentru a lua decizia potrivita pentru succesul afacerii dumneavoastra, prin recrutarea muncitorilor straini asiatici din tari precum India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Vietnam sau Turcia.