Credinciosii hindusi din tari asiatice precum India sau Nepal vor sarbatori anul acesta, in data de 16 februarie, o festivitate locala denumita Saraswati Puja, cunoscuta si sub denumirea de Vasant Panchami. Aceasta importanta festivitate anuala este dedicata zeitei Saraswati si marcheaza inceputul pregatirilor pentru primavara, care, in credinta hindu, urmeaza sa soseasca peste 40 zile de la aceasta data.

Primavara este cunoscuta in traditia hindu ca „Regina tuturor anotimpurilor” iar apropierea acestui frumos anotimp da prilejul oamenilor de a se bucura. In general, se poarta haine de culoare galbena, se decoreaza locuintele cu flori de culoare galbena si se consuma dulciuri de diferite feluri, evident, fiind nelipsite celebrele “puja” sau ceremonii dedicate zeitatilor cu ocazia festivitatii Saraswati Puja.

Aceasta sarbatoare a fost adoptata inclusiv de anumite comunitati musulmane din Pakistan sau Bangladesh, avand o semnificatie adaptata credintei musulmane, insa cu toate acestea purtarea hainelor de culoare galbena in aceasta zi este deopotriva intalnita si in aceste comunitati.

In tara noastra, foarte multi muncitori straini asiatici provin din tarile amintite, respectiv din India, Nepal, Pakistan sau Bangladesh. Acestia ocupa locuri de munca in diverse sectoare de activitate in Romania iar angajatorii romani s-au declarat multumiti de angajarea strainilor din tarile mentionate.

Si in acest an, interesul pentru a munci in tara noastra este bilateral, in sensul ca atat angajatorii romani doresc recrutarea si plasarea strainilor din Asia pentru companiile din Romania si, pe de alta parte, muncitorii straini asiatici sunt dornici sa lucreze in tara noastra pentru a obtine un salariu care este mai avantajos decat cel pe care il obtin de obicei in tarile de origine.

Dovada neechivoca a succesului recrutarii strainilor pentru munca in tara noastra o reprezinta numarul tot mai mare de angajari de muncitori vietnamezi, muncitori indieni, muncitori pakistanezi, muncitori sri-lankezi, muncitori turci sau nepalezi precum si a celor din Bangladesh, expresie a impresiei pozitive de care se bucura aceasta categorie de muncitori straini in tara noastra.

Recrutarea muncitorilor straini presupune anumite etape si proceduri care dureaza in medie 3-4 luni, insa acestea odata finalizate, vor deschide posibilitatea dezvoltarii afacerii dumneavoastra pe termen lung alaturi de personalul strain asiatic atent selectionat si angajat, de obicei, pentru o durata contractuala de minim 2 ani.

In contextul eforturilor pentru revenirea treptata la normalitate in majoritatea sectoarelor de activitate, inclusiv in domeniul HoReCa, agentia de recrutare din strainatate Working Market Agency priveste cu incredere dar si cu real optimism solutia propusa angajatorilor romani pentru rezolvarea crizei de pe piata fortei de munca din Romania prin angajarea strainilor din tarile asiatice.

Compania Working Market Agency ofera servicii complete pentru recrutarea, selectarea și plasarea de personal din tarile asiatice. Serviciile companiei noastre s-au dovedit extrem de utile pentru acoperirea fortei de munca in domenii precum constructiile, sectorul de productie, industria textila si de confectii, domeniul HoReCa, agricultura, depozite logistice sau domeniul asistentei si ingrijirii.