Ocuparea locurilor de munca in constructii este o problema veche si noua in acelasi timp, avand in vedere criza de locuri de munca ce persista cu precadere in acest domeniu. Pe șantierul deschis între Pitești și Curtea de Argeș pentru constructia autostrazii Sibiu-Pitesti ar trebui să muncească 1.000 de angajaţi, insa nu exista cerere si nici interes din partea localnicilor.

In mod oficial, prefectura Argeş a anunţat că firma caută muncitori in constructii si muncitori pe santier astfel : fierar-betoniști, dulgheri, ingineri şi lucrători calificaţi. In plus, la agenţia judeţeană de ocupare a forţei de muncă sunt înregistraţi doar câţiva şomeri care ar îndeplini condiţiile de recrutare pentru posturile solicitate.

Solutia pentru ca santierul sa devina operational si ca lucrarile sa demareze este angajarea strainilor. Muncitorii straini asiatici sunt doritori sa lucreze in tara noastra, iar salariile anuntate de constructor, care pornesc de la suma de 2.300 lei net, sunt salarii atractive pentru asiatici.

Avand in vedere faptul ca lucrarea trebuie finalizata la timp, respectiv executia celor 30 de kilometri de autostradă în 4 ani, iar localnicii nu sunt interesati sa lucreze la acest obiectiv,  recomandam solutia recrutarii si plasarii  muncitorilor straini asiatici in constructii.

Muncitorii asiatici reprezinta o resursa umana valoroasa intr-o multime de domenii, in special in domeniul constructiilor unde deficitul de muncitori este ridicat. Personalul asiatic in constructii este calificat in diferite meserii cum ar fi zidar, lucrator pe beton, dulgher, fierar, sudor, vopsitor si multi au experienta relevanta in domeniu dobandita prin munca in strainatate.

Spre deosebire de situatia actuala din tara noastra, muncitorii straini asiatici calificati din domeniul constructiilor au la baza o pregatire solida dobandita in cadrul scolilor de pregatire profesionala. Astfel, muncitorii vietnamezi, muncitorii din India sau Sri Lanka, muncitorii nepalezi, muncitorii din Bangladesh si din Pakistan, precum si muncitorii din Turcia sunt alegerea potrivita pentru ocuparea locurilor de munca vacante din domeniul constructiilor.

Alegand forta de munca din Asia aveti garantia ca veti finaliza lucrarile contractate la termen, deoarece contractele de munca sunt multianuale, fapt ce confera stabilitate resursei umane, siguranta ducerii la bun sfarsit a lucrarilor si predictibilitate in dezvoltarea companiei

Trasaturile definitorii precum spiritul de echipa, anduranta si meticulozitatea la care se adauga rezistenta fizica si la zgomot sunt doar cateva dintre calitatile care ii recomanda pentru domeniul constructiilor. In plus, muncitorii asiatici din domeniul constructiilor sunt doritori sa lucreze in tara noastra, deoarece fata de salariile din Asia, cele din Romania sunt mult mai mari si mai atragatoare.

Astfel, in urma solicitarii angajatorului din tara noastra, vom identifica, selecta si propune candidati potriviti conform cerintelor din cadrul fisei postului emisa de angajator. Acestia vor fi ulterior selectati conform deciziei angajatorului. Recrutam muncitori in constructii din tari asiatice precum India, Pakistan, Nepal, Turcia, Bangladesh, Sri Lanka sau Vietnam.

Recrutarea muncitorilor straini si in general angajarea strainilor din tarile asiatice este strategia prezentului si viitorului, cu eficienta dovedita. Working Market Agency este agentia de recrutare de forta de munca din strainatate care va poate ajuta, in conditii de inalt profesionalism, pentru obtinerea personalului strain dorit pentru compania dumneavoastra.