Evaluari de data recenta arata faptul ca aproape 200.000 de romani parasesc tara in fiecare an in cautarea unui trai mai bun. Suntem statul european din care pleaca cei mai multi cetateni in cautarea de locuri de munca in strainatate si putini sunt cei care se gandesc sa se mai intoarca, chiar si in contextul actualei pandemii.

Printre motivele principale ale acestui nedorit fenomen se pot enumera situatii ce tin de     diferentele economice, de infrastructura, de conditii de trai sau de un anumit tip de mentalitate. In tot acest timp si in anii urmatori, Romania continua sa se depopuleze si imbatraneste, fapt care afecteaza in mod direct piata muncii din tara noastra precum si ofertele si cererile de locuri de munca.

Romania este cel mai mare exportator de forta de munca din UE, estimandu-se ca 20% dintre cetatenii romani cei cu varste cuprinse intre 20 și 65 de ani traiesc si muncesc peste hotare. Potrivit datelor oficiale, in acest moment aproximativ 5.600.000 de romani fac parte din diaspora.

Cei care au plecat au fost mult mai mulți decat cei care s-au intors si, in cazul unor situatii cum a fost criza economica din 2008 care a afectat Spania, romanii au preferat sa caute alte destinatii decat sa se intoarca in tara cand nu au mai avut de munca, dupa cum au subliniat sociologii.

Sunt foarte multi cetateni romani angajati in strainatate ca muncitori in agricultura sau muncitori in constructii, muncitori in transporturi sau in zona de servicii. Romania pierde foarte mult deoarece traversam o criza sanitara si o sa urmeze o criza economica, iar antreprenorii romani nu vor avea oameni cu care sa lucreze.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici este una dintre solutiile dovedit eficiente si la indemana angajatorilor romani pentru ocuparea locurilor de munca din diferitele ramuri de activitate. Angajarea strainilor a continuat pe tot parcursul acestui an in pofida situatiei pandemice, iar muncitorii straini sunt doritori sa lucreze in Romania.

Munca in strainatate este intotdeauna privita ca o oportunitate de catre munictorii asiatici.  Daca va manifestati interesul pentru recrutarea muncitorilor straini asiatici, pentru a avea siguranta ca vei primi cele mai bune servicii si angajati atent selectionati, agentia de recrutare de forta de munca Working Market Agency reprezinta solutia pentru afacerea dumneavoastra.

Corespunzator ofertelor de locuri de munca ale angajatorilor din Romania, punem la dispozitia acestora o gama extinsa de muncitori straini care pot acoperi cele mai variate domenii de activitate, de la sectorul de constructii  care sa se poata implica atat in cadrul mediilor rezidentiale, cat si in zonele nerezidentiale unde sa amenajeze frumos si sa intretina in mod corespunzator orice spatiu verde.

Agentia de recrutare de forta de munca Working Market Agency ofera servicii complete de recrutare si plasare de forta de munca din Asia, conform cerintelor si nevoilor angajatorilor. Apeland la serviciile noastre de recrutare veti lucra cu o agentie de recrutare din strainatate cu o experienta solida in domeniu si care are abilitatea de a va oferi personalul potrivit.