Conform datelor oficiale furnizate de Comisia Europeana referitor la mobilitatea angajatilor din cadrul Uniunii Europene, tara noastra este in acest moment cel mai mare exportator de forta de munca din Uniunea Europeana.

In anul 2018, Romania, Polonia, Portugalia si Bulgaria au ramas cele mai importante surse de emigrare de la nivelul Uniunii Europene. Astfel, din tara noastra au plecat in cursul anului 2018 circa 140.000 de lucratori activi, ceea ce reprezinta o crestere de peste 7% fata de anul anterior. Domeniile principale in care se angajeaza muncitorii proveniti din alte state UE sunt sectorul manufacturier, comerţul, construcţii, HoReCa si sectorul IT.
Statisticile mai arata faptul ca din 4 romani care emigreaza 3 revin acasa. De altfel, cu exceptia a cateva state europene precum Danemarca, Estonia, Malta si Ungaria, majoritatea statelor UE inregistreaza mobilitate negativa, ceea ce inseamna ca mai multi cetateni pleaca din tarile respective decat se intorc.

In acest context, pe plan intern, in tara noastra deficitul de forta de munca se adanceste tot mai mult. Solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea acestei situatii este recrutarea muncitorilor din strainatate, tara noastra beneficiind in prezent si de o legislatie interna din ce in ce mai favorabila recrutarii lucratorilor din strainatate, numarul de angajari de muncitori straini in Romania fiind in continua crestere in ultimii ani.

Zona asiatica, datorita populatiei extrem de numeroase si salariilor relativ scazute, reprezinta in acest moment o sursa de neegalat pentru gasirea unor angajati stabili, harnici, seriosi, respectuosi si recunoscatori pentru salariile mai ridicate.

Astfel, lucratorii asiatici sunt foarte pregatiți in domeniul HoReCa. Aceștia au școli bine cotate atat in domeniul hotelier, cat și in cel al restaurantelor. Prezentabili, harnici și dornici sa munceasca, muncitorii proveniti din Asia pot face diferența pe piața muncii din Romania. O investitie in recrutare de personal pe care cu siguranta nu o veti regreta.

Cetatenii vietnamezi, indieni, turci, chinezi, filipinezi sau sri-lankezi care lucreaza de cațiva ani in Romania, au demonstrat ca reprezinta o resursa umana valoroasa in producție. O mulțime de joburi din industria textila, industria producatoare de incaltaminte și alte categorii de industrii producatoare pot fi acoperite de personalul asiatic.

In domeniul agriculturii, asiaticii sunt potriviți pentru activitati in aer liber, in locuri și conditii diverse. Fie ca va doriti muncitori asiatici pentru ingrijijrea animalelor sau pentru muncile agricole, compania Working Market Agency va sta la dispozitie si poate recruta pentru Dumneavoastra atat personal calificat, cat si necalificat.

Romania este primul exportator de forta de munca din Uniunea Europeana

Muncitorii asiatici si in special cei vietnamezi, aflați in cautarea unui job, sunt potriviți pentru domeniul construcțiilor. Rezistenți și dispuși sa lucreze peste program pentru a finaliza proiectele la timp, acestia vin in Romania cu obiectivul de a face bani și a-i trimite familiilor din tara de origine.

In functie de nevoile companiei Dumneavoastra, Working Market Agency poate recruta pentru Dumneavoastra muncitori calificați (fierari, dulgheri, zidari, faianțatori, instalatori, electricieni) și muncitori necalificati. Compania noastra ofera clientilor atat gasirea celor mai potriviti angajati cat si sprijin in parcurgerea procedurilor birocratice pentru obtinerea autorizatiilor de munca de la Oficiul de Imigrari, a vizelor si a permiselor de sedere pentru cetatenii straini.