Este cunoscut faptul ca dupa anul 1989 in tara noastra, de la an la an, s-au nascut tot mai putini copii. Acest fenomen demografic, semnalat in repetate randuri de catre sociologi, a condus in mod firesc si la o scadere a ocuparii locurilor de munca din tara noastra.

In termeni statistici, numarul nou-nascutilor din anul 2020 a ajuns să fie la jumătatea celui din 1989. In mod special in provincie, in zona rurala, natalitatea a fost si este extrem de scazuta, existand situatii in care unele sate si comune au inregistrat un singur nou nascut sau chiar niciunul pe parcursul unui an, in schimb au murit cateva zeci de persoane.

Autoritatile atrag atenția asupra faptului ca astfel de situații transforma populația Romaniei într-una extrem de imbatranita, iar statisticile au estimat faptul ca populatia Romaniei va scadea cu 4 milioane de locuitori in urmatorii 10 ani.

Anul trecut, in Romania, s-au nascut 178.124 de copii. Astfel de date au mai fost inregistrate in anul 1877, doar ca acum 144 de ani, in tara noastra, traiau de patru ori mai putini oameni. In anul 1886, cand pe teritoriul tarii erau putin peste 5 milioane de romani, s-au nascut 212.820 de copii, cu 35.000 mai mult decat anul trecut.

Domnul Tudorel Andrei, Presedintele Institutului National de Statistica, a semnalat faptul ca in tara noastra a scazut foarte mult numarul persoanelor de gen feminin, a acelor persoane cu varsta intre 20 si 40 de ani care puteau da nastere unui numar de copii in aceasta perioada. Daca la inceputul anilor 90 varsta medie a mamei la prima nastere era putin peste 20 de ani, astazi varsta a crescut la peste 27 de ani.

Mai mult decat atat, numarul mic de copii nou nascuti a facut ca invatamantul rural sa ramana aproape fara elevi, deoarece populatia tanara din zona rurala a devenit o raritate. In aceasta situatie, ingrijorarea angajatorilor romani privind prezentul si viitorul pietei muncii din tara noastra este una cat se poate de reala, iar angajarea strainilor a devenit solutia iminenta si cea mai viabila pentru functionarea economiei.

In ceea ce ne priveste, agentia de recrutare si plasare a fortei de munca Working Market Agency a sustinut si recomanda in continuare cu deplina incredere recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici pentru aproape toate domeniile de activitate din Romania. Realitatea demografica din tara noastra ne obliga sa avem in vedere faptul ca Romania nu mai poate furniza forta de munca autohtona pentru acoperirea necesarului intern.

Angajarea strainilor din Asia este o excelenta solutie atat pentru umplerea golurilor lasate de plecarea muncitorilor romani dar in egala masura recrutarea muncitorilor straini inseamna si preluarea unei atitudini noi, diferite fata de munca si obtinerea de rezultate.

Salariul minim pentru muncitorii straini nu difera, in acest moment, de salariul minim pentru cetateni romani, iar de obicei muncitorii straini asiatici sunt doritori sa aleaga Romania pentru munca in strainatate, avand in vedere ca in tarile lor de origine salariile sunt mai mici decat cele din Romania.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare si plasare forta de munca din strainatate care va sta alaturi pentru recrutarea muncitorilor straini asiatici pentru diferite domenii precum muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura, muncitori in domeniile de productie, ingrijire si asistenta, industria textila si de confectii si multe alte domenii si sectoare de activitate.