Turismul sau domeniul ospitalitatii este al doilea mare „consumator” de resursa umana din lume. Dupa o perioada dificila, cauzata de pandemia de coronavirus, este de asteptat ca sectorul turistic sa intre pe o panta de revenire treptata. Multi antreprenori romani din sectorul HoReCa au optat pentru angajarea strainilor, cum ar fi muncitori straini din India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal, Turcia, muncitori din Bangladesh sau muncitori vietnamezi.

Muncitorii straini asiatici sunt extrem de utili hotelurilor de 3, 4 si 5 stele dar si centrelor Wellness & SPA din toata tara. Astfel, personalul asiatic este recrutat cu succes pentru locuri de munca cum ar fi, cameriste, receptionere, personal pentru curatenie, valeti pentru hotel, bucatari de diferite specialitati: teppanyaki, sushi, general cuisine, ajutor bucatari.

Este important de retinut faptul ca o directie in plina expansiune este recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici in domeniul Wellness & SPA, deseori adiacent hotelurilor sau pur si simplu ca afacere separata. In acest sens, sunt foarte cautati specialistii asiatici in masaj terapeutic si de relaxare sau specialistii in cosmetica faciala.

Avand in vedere ca este preconizata reluarea treptata a activitatii sectorului HoReCa dar si pregatirile pentru sezonul estival din acest an, problema actuala a companiilor din acest sector de activitate il reprezinta lipsa de personal. Multi fosti angajati romani din industria hoteliera sau a restaurantelor s-au reprofilat in perioada pandemiei, alegand sa ocupe locuri de munca din alte domenii.

Acest lucru nu inseamna ca solutia este renuntarea la angajatii romani, ci vorbim despre o solutie la care companiile din sectorul HoReCa s-au vazut nevoite sa apeleze, prin intermediul agentiilor de recrutare din strainatate, din motive extrem de obiective. Alaturi de angajati straini lucreaza in continuare si angajati romani, care se dovedesc a fi seriosi si responsabili.

In industria ospitalitatii si in domeniile adiacente, satisfactia clientului este strans legata de modul in care un receptionist ii intampina, un ospatar ii serveste la masa, de calitatea mancarii, de cat de curat este in camera in care urmeaza sa-si petreaca o parte din timp, iar exemplele pot continua. Clientii au nevoie sa gaseasca si sa regaseasca constant tratatia de care au nevoie sau pe care au fost obisnuiti s-o primeasca altadata.

Pentru aceste motive, recrutarea si plasarea personalului strain asiatic in acest sector de business nu numai ca aduce un plus de exotism care este bine primit de catre clienti ci aduce deopotriva si cunoscuta seriozitate si pricepere a muncitorilor straini asiatici.

Clientii apreciaza faptul ca muncitorii straini sunt veseli, dornici de munca, au invatat si limba romana, notiunile de baza, sunt mereu prezenti si sunt profesionisti. Managerii companiilor angajatoare au mentionat faptul ca acestia sunt dornici sa invete si isi duc treaba pana la capat.

Compania Working Market Agency ofera sprijin angajatorilor din Romania pentru angajarea personalului strain din tarile non UE, in conditii de deplina siguranta. Suntem specializati in recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici din tari precum Nepal, Pakistan, India, Sri Lanka, Vietnam, Bangladesh sau Turcia si ne ocupam de intregul proces de recrutare si plasare de forta de munca din tarile mentionate.