Reprezentantii hipermarketurilor prezente pe piata din Romania anunta ca se pregatesc sa deschida circa 400 de magazine noi in anul 2021 si sa investeasca circa 700-800 milioane euro pentru in­ves­titii in expansiune, in moderni­zari si in logistica.

In mod aferent, dezvoltarea comertului modern implica si oferte de locuri noi de munca in aceste domenii, insa tara noastra se confrunta in continuare cu nevoia acuta de muncitori, calificati sau necalificati, pe care nu-i poate suplini prin cererea de munca interna.

Pentru a ocupa in mod cat mai eficient aceste locuri de munca, va recomandam angajarea strainilor, adica recrutarea si plasarea muncitorilor straini si in mod special va recomandam personalul asiatic.

Foarte harnici si responsabili, asiaticii va pot scoate din impas, ajutand astfel business-ul sa se redreseze si sa creasca constant. Asiaticii si-au demonstrat eficienta in aproape toate domeniile de activitate, iar calitatile lor native ii recomanda pentru munca in strainatate in cadrul acestei industrii.

Datorita seriozitatii lor, muncitorii asiatici sunt solutia potrivita pentru lipsa de personal cu care se confrunta aceasta industrie a hipermarketurilor dar si domeniile adiacente cum ar fi spatiile logistice si de depozitare sau in domeniul serviciilor de curatenie.

Salariul minim pentru cetateni straini este in prezent la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani, acesta fiind un motiv in plus pentru a apela la muncitori straini in Romania. Muncitorii straini din Asia sunt meticulosi si pot indeplini sarcini de serviciu ce implica rutina si multa rabdare.

Lucratorii asiatici cunosc limba engleza, iar o parte dintre acestia au urmat cursuri de pregatire in tara de origine. De asemenea, muncitorii asiatici pot ocupa locuri de munca in zona comertului ca muncitori necalificati.

Dorinta lor de a castiga bani pentru a-si ajuta familiile reprezinta forta care ii ajuta in fiecare zi sa fie angajati model. Resursele umane din Asia va pot influenta pozitiv mediul de lucru prin dedicarea si implicarea de care vor da dovada. Daca va doriti personal instruit, respectuos și responsabil, cu siguranta asiaticii sunt persoanele potrivite pentru acest sector.

In mod concret, personalul asiatic va poate fi de real folos atunci cand efectuati angajari de straini pe pozitii de lucrator comercial, manipulant de marfa in cadrul hipermarketurilor/ depozitelor, operator stivuitoare si mini-stivuitoare si alte utilaje din depozite sau personal pentru curatenie in cadrul acestor spatii. Eficienta si indemanarea sunt calitati incontestabile ale muncitorilor straini din tarile asiatice.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare forta de munca care va ofera servicii complete de recrutare si plasare personal strain, din tari asiatice precum Nepal, India, Pakistan, Turcia, Sri Lanka, Vietnam sau Bangladesh, incepand de la identificarea muncitorilor straini conform profilului dorit, obtinerea avizelor de munca de la Inspectoratul General Pentru Imigrari, obtinerea permiselor de sedere si pana la asistenta oferita dupa sosirea muncitorilor straini in Romania.