Romania este o tara cu multe locuri frumoase care atrage anual atat turisti din Romania cat si turisti internationali catre diferite puncte, atat la mare, la munte, cat si in marile orase. Cu toate acestea, schimb, domeniul turistic din tara noastra este unul care duce lipsa de oameni experimentati, bine pregatiti si care interactioneaza in stil profesionist si empatic cu turistii.

Ocuparea locurilor de munca din sectorul hotelier este o problema serioasa si cei mai multi antreprenori in domeniu se confrunta cu aceasta situatie neplacuta. Cei mai multi hotelieri se plang de faptul ca angajatii din Romania, desi se gasesc greu, pleaca destul de repede dupa angajare lasand astfel postul vacant si afectand bunul mers al business-ului.

Solutia in acest moment vine din Asia, zona cu traditie in turism si care in ultimul an si jumatate s-a confruntat cu lockdown-uri totale sau partiale, mult mai severe decat in tara noastra, care sunt si acum in vigoare in multe tari asiatice din cauza situatiei pandemice. Drept urmare, foarte multi muncitori straini asiatici, calificati in domeniul HoReCa, au ramas fara joburi si sunt disponibili pentru munca in strainatate.

In plus, acesti muncitori asiatici sunt foarte doritori sa vina sa lucreze in Romania, deoarece in tara noastra salariile sunt mai mari decat in tarile asiatice de origine ale muncitorilor straini. Totodata, muncitorii asiatici sunt multumiti de mediul de lucru si conditiile din tara noastra si chiar si de clima temperata.

Recrutarea strainilor este metoda care se impune incetul cu incetul in tara noastra pe piata muncii si este sustinuta si de Guvernul Romaniei, prin suplimentarea numarului de muncitori straini extracomunitari. Astfel, problema lipsei de forta de munca isi poate gasi rezolvarea prin angajarea strainilor din Asia.

Cameriste si menajere din Nepal, Vietnam sau Sri Lanka, personal pentru curatenie din Bangladesh sau Pakistan, bucatari si chelneri din India, Vietnam sau Turcia, sunt doar cateva dintre oportunitatile oferite de piata muncii din Asia. Puteti apela cu incredere la recrutarea si plasarea muncitorilor straini pentru a ocupa locurile de munca vacante si pentru a beneficia de resurse umane calificate si statornice.

Este asadar lesne de observat faptul ca asiaticii au multe motive de a fi dornici sa lucreze in Romania, inclusiv pentru salariul pe care il pot obtine in tara noastra si care este foarte avantajos in comparatie cu ofertele salariale din tarile asiatice mentionate.

Muncitorii straini asiatici care vor veni sa lucreze in Romania sunt bine pregatiti, seriosi, au suficienta experienta in domeniul in care se vor angaja, astfel incat vor finaliza cu succes toate sarcinile primite de la angajator. Sunt vorbitori de limba engleza si sunt caracterizati de amabilitate, politete, harnicie si eficienta.

Daca va aflati in cautare de forta de munca din Asia, agentia de recrutare forta de munca din strainatate Working Market Agency va recomanda muncitorii vietnamezi, muncitorii indieni, muncitorii nepalezi, muncitorii srilankezi, muncitorii din Bangladesh sau pe cei din Turcia. Va stam la dispozitie cu cele mai bune solutii de recrutare si plasare de personal strain din spatiul non UE care sa satisfaca pe deplin nevoile de resurse umane din cadrul companiei dumneavoastra.