In tara noastra, exista numeroase oferte de munca pentru muncitori din domeniile si specializarile tehnice. Fie ca avem in vedere domenii si activitati asociate sectorului de constructii sau pur si simplu ne referim la activitati tehnice separate, care necesita angajarea unor specialisti, situatia actuala din piata muncii este dominata de lipsa de forta de munca calificata.

Astfel, foarte multe companii romanesti se afla in cautarea unor muncitori pentru posturi de sudor, strungar, operator masini industriale, fierar-betonist, zidar, tamplar, electrician sau instalator sanitar. Intrucat o mare parte din profesionistii din acest domeniu au plecat sa lucreze in strainatate iar din urma nu vin generatii noi pregatite pentru aceste profesii, angajatorii romani sunt pe buna dreptate ingrijorati, cautand solutii pentru continuarea activitatii.

Cu toate acestea, o parte dintre antreprenorii romani care au apelat la solutia recrutarii muncitorilor straini asiatici, au mentionat faptul ca decizia de recrutare si angajare a strainilor a fost una foarte buna, iar muncitorii straini adusi s-au integrat foarte bine in cadrul companiei si sunt foarte productivi.

Muncitorii vietnamezi, muncitorii indieni, muncitorii din Sri Lanka sau Bangladesh precum si cei din Nepal sunt solutii excelente pentru domeniile tehnice de activitate mentionate. Poate cel mai important avantaj al recrutarii strainilor din Asia, dincolo de disciplina in munca si motivatia peste medie a muncitorilor, este stabilitatea echipei, pentru ca ei nu pot pleca la un alt loc de munca pe perioada contractului incheiat cu angajatorul ce i-a adus in Romania.

Este important de mentionat faptul ca in acest moment salariul minim pentru cetatenii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Salariile din Romania sunt mult mai bune decat cele din tarile de origine ale muncitorilor straini asiatici, fapt ce reprezinta o excelenta motivatie pentru muncitorii straini de a veni sa lucreze in tara noastra.

In general, muncitorii vietnamezi vin in tara noastra pentru contracte de munca cu o durata de doi ani, care pot fi eventual prelungite. Ei vor asigura stabilitatea fortei de munca in cadrul companiei si vor fi promotorii unor valori etice si morale la locul de munca dobandite pe parcursul scolarizarii in cadrul invatamantului profesional riguros organizat de statul vietnamez.

Mai mult decat atat, multi dintre muncitorii vietnamezi au mai lucrat si in alte tari asiatice sau europene, astfel incat au dobandit experienta si sunt obisnuiti cu munca in strainatate. Adaptabilitatea, disciplina, respectul pentru munca si dorinta de a obtine rezultate pozitive sunt trasaturi definitorii ale muncitorilor asiatici in general.

Compania Working Market Agency este specializata in servicii de recrutare a muncitorilor straini asiatici pentru diverse activitati si domenii, de la personal hotelier sau pentru ingrijire la domenii tehnice si de constructii, definite prin eficienta si profesionalism. Obiectivul nostru principal este sa ne asiguram de faptul ca partenerii nostri isi pot extinde cu succes afacerile si sa mentina un avantaj competitiv ca urmare a solutiilor de inalta calitate pe care le oferim.