Aproape ca nu exista un supermarket, centru comercial sau magazin de proximitate care sa nu aiba un afis la loc vizibil in care se mentioneaza faptul ca se solicita pentru angajare vanzator sau lucrator comercial. Oferta de locuri de munca in domeniul comertului este in continuare foarte generoasa, insa multi angajatori nu reusesc sa angajeze personalul necesar.

Unul dintre cele mai solicitate posturi este acela de lucrator comercial. Intrucat locurile de munca din acest domeniu nu capteaza suficient atentia romanilor, cea mai buna propunere pe care o putem face este angajarea strainilor din tari asiatice.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Asia a devenit deja ceva firesc in ultimii ani, iar acestia, odata ajunsi in Romania, nu se dezmint in ceea ce priveste seriozitatea, responsabilitatea si eficienta aratate la locul de munca.

Este important de retinut faptul ca pe piețele străine angajatorii din Romania pot găsi personalul calificat de care au nevoie, și mai mult decât atât, pot face acest lucru uneori la costuri salariale mai mici. Avantajele sunt cu siguranță în interesul angajatorilor, care pot construi echipe mult mai productive si stabile, care să-i ajute să în dezvoltarea cu succes a afacerii.

Se poate adauga si faptul ca in ceea ce priveste pe muncitorii straini asiatici, acestia sunt foarte interesati de salariile din Romania dar si de posibilitatea de a trai si lucra intr-o tara europeana. Provenind din tari unde comertul cu amanuntul este bine dezvoltat, angajatii asiatici pot fi omul potrivit la locul potrivit in cadrul supermarketurilor sau retelelor de magazine de cartier.

Orice străin având cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene poate să se angajeze în România doar dacă îndeplineşte cu stricteţe condițiile impuse de legea românească. Este nevoie ca acesta, împreună cu angajatorul, să parcurgă anumite etape procedurale pentru a obține avizul de muncă necesar și dreptul de ședere legală în România.

Pentru angajarea cetățenilor străini în România angajatorii sunt obligați să parcurgă procedura obținerii avizului de muncă. Prin avizul de muncă se acordă dreptul străinului de a desfășura activitate de natură salarială pe teritoriul țării noastre. Acest aviz poate fi solicitat de către orice angajator care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României, și se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Romania continua si in acest an sa fie o tara atractiva pentru muncitorii din Asia (muncitori din India, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Turcia sau Vietnam), deoarece in tara noastra exista o mare varietate de activitati si zone de productie, de la muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura pana la muncitori in domeniul comertului cu amanuntul sau muncitori in zona de ingrijire si asistenta.

Mai mult, proiectele intreprinse de dezvoltatori sau de companiile multinationale din tara noastra  sunt unele de amploare care necesita angajari si ocuparea locurilor de munca. Astfel de proiecte aflate in permanenta dezvoltare sunt si in domeniul comertului cu amanuntul, iar muncitorii straini asiatici sunt foarte protriviti pentru aceste activitati.

Echipa Working Market Agency este formata din profesionisti cu o bogata experienta in identificarea omului potrivit la locul potrivit. Recrutam personal asiatic interesat de munca in strainatate pentru companiile din tara noastra. Muncitorii straini selectati provin din state asiatice precum Nepal, India, Pakistan, Vietnam, Sri Lanka, Bangladesh sau Turcia si pot reprezenta o investitie excelenta pe termen mediu si lung in cadrul companiei dumneavoastra.