Unul dintre cele mai discutate aspecte privind piata muncii din Romania este credibilitatea unui şomaj oficial de doar 5% , în condiţiile în care numărul de angajaţi din economia romaneasca reprezintă doar o jumătate din cât ar trebui raportat la numarul total al populatiei.

Astfel, cu o populaţie actuala de circa 20 milioane locuitori, România are circa 5 milioane de salariaţi în timp ce tari precum Cehia şi Ungaria, cu populatii de aproximativ 10 milioane de locuitori fiecare, au tot 5 milioane de salariaţi.

Ocuparea locurilor de munca in Romania este o situatie care nu este intotdeauna reflectata cu deplina acuratete in cifrele oficiale anuntate de autoritati. Acest fapt este in primul rand sustinut de faptul ca un numar de aproximativ 5 milioane de romani aflati la varsta activa nu se regasesc in statisticile oficiale ca fiind angajati in munca, dar nici nu se regasesc in categoria somerilor.

Astfel, in categoria „lucrătorilor familiali neremuneraţi“, figurau aproximativ 584.000 de persoane la finalul anului 2020 faţă de numai 452.000 de şomeri. Aceşti lucrători familiali neremuneraţi sunt persoane apte de muncă cu vârsta cuprinsa între 18 şi 60 de ani care lucrează într-o unitate economică familială precum o gospodărie agricolă, însă nu primesc salariu, plată în natură, nu sunt zilieri şi nu au nicio formă de contract de muncă.

Pentru aceste motive, daca acesti „lucrători neremuneraţi“ ar fi consideraţi şomeri cum sunt de fapt, şomajul în România ar fi in realitate de 10% şi nu doar de 5% astfel cum sustin in mod oficial autoritatile. Este un fapt binecunoscut acela ca in Romania exista un deficit urias de angajati in foarte multe domenii de activitate, in pofida faptului ca somajul este, aparent, unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeana.

Exodul celor aproximativ 4 milioane de angajati romani care au ales sa lucreze in alte tari din Vestul Europei precum si alte cateva milioane de persoane apte de munca si care nu lucreaza si nici nu se regasesc in statisticile oficiale privind somajul au condus la aceasta situatie persistenta de lipsa de forta de munca in tara noastra.

Proprietarii romani de afaceri au afirmat in repetate randuri faptul ca angajarea strainilor este o solutie care a dat bune rezultate, totodata acestia apreciind faptul ca muncitorii straini asiatici vin si muncesc foarte mult, fiind seriosi, respectuosi si de incredere.

In plus, angajatorii romani considera ca personalul strain asiatic manifesta deschidere pentru munca in strainatate si este pe cat de dedicat si implicat pe atat de stabil, fapt care este un atu de nepretuit pentru orice companie din Romania, in conditiile sociale si economice actuale.

De altfel, in tara noastra, in continuare salariul minim pentru muncitorii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru muncitorii romani. Salariile de la noi sunt convenabile atat pentru muncitorii straini, dar mai ales pentru angajator, daca este sa privim in ansamblu intreaga suma de beneficii si plusuri oferite de personalul asiatic.

Agentia de recrutare si plasare a fortei de munca Working Market Agency ofera intermedierea angajarii in Romania, in toate domeniile, pentru personalul strain din tari asiatice precum Turcia, India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka sau Vietnam, asigurand totodata si asistenta juridica prin avocati specializati pe toata perioada parcurgerii procedurilor de recrutare a personalului strain pentru compania dumneavoastra.