Munca in strainatate ofera prilejul unei vieti mai bune pentru muncitorii straini din Romania dar si pentru familiile acestora din tarile de origine. Acestia sunt atrasi de ofertele de locuri de munca din Romania si de faptul ca veniturile obtinute sunt mult mai ridicate decat cele din tarile din care provin.

Luand in consideratie experientele pozitive ale angajatorilor romani in ceea ce priveste angajarea muncitorilor straini asiatici, unul dintre aspectele remarcate a fost acela ca muncitorii asiatici sunt mult mai statornici in cadrul companiilor angajatoare decat muncitorii romani.

Prin rata de retentie a angajatilor in cadrul unei companii se intelege numarul de angajati care au ramas in companie in perioada de referinta raportat la numarul de angajati de la inceputul perioadei de referinta. Majoritatea companiilor aleg un trimestru ca perioada de referinta pentru calculul ratei de retentie.

De exemplu, daca 100 de angajati lucrau in companie la inceputul perioadei de referinta, iar la sfarsitul acelei perioade in cadrul companiei au ramas 90 dintre acestia, rata de retentie a personalului va fi de 90%.

Media naționala a ratei de retentie a personalului la nivelul companiilor este de 80%. Cu toate acestea, in ceea ce priveste retentia doar a muncitorilor straini asiatici, procentul este peste media nationala si atinge 95%. Acest fapt este sustinut pe deplin si de domnul Emanuel Victor Picu, presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit opiniei domniei sale, asiaticii nu pleaca de la locurile de munca la scurt timp dupa angajare, cum se intampla in multe cazuri cu angajatii romani.

Printre avantajele angajarii personalului strain asiatic, se numara etica muncii – asiaticii sunt foarte disciplinati, loiali si isi iau in serios toate sarcinile care le revin la locul de munca. Disponibilitatea de a lucra in mod sustinut, calificarea in domenii vaste, precum si stabilitatea pe care o ofera angajatorilor, sunt alte argumente pentru care recrutarea si plasarea muncitorilor straini reprezinta o rezolvare excelenta a problemei privind forta de munca.

Working Market Agency este partenerul cel mai potrivit la care puteti sa apelati cu deplina incredere pentru servicii complete de recrutare si plasare de forta de munca din Asia.

Fie ca va aflati in cautarea unor muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura, muncitori in sectorul productiei sau in alte industrii si sectoare de activitate, va sugeram sa aveti in vedere si recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici. Pentru angajari ale strainilor din Asia, este necesar sa parcurgeti mai multe etape si va recomandam suportul oferit de compania noastra in calitate de agentie de recrutare din strainatate.

Compania Working Market Agency va fi alaturi de Dumneavoastra pe tot parcursul procesului de recrutare si plasare a personalului strain. Compania noastra este formata din specialisti cu experienta in procedurile de recrutare a muncitorilor straini, oferindu-va posibilitatea sa alegeti solutia potrivita pentru atingerea obiectivelor propuse in orice context economic si social.