In prezent, tara noastra detine o suprafaţă de 135.000 de hectare de livezi pe rod iar suprafata ar putea creste in urmatorii ani dato­rită fondurilor europene puse la dispoziţie pen­tru sectorul pomicol. Pentru urmatorii zece ani, se estimeaza o producţie de 2 mi­lioa­ne de tone de fructe, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 30%.

Specialistii de renume din domeniul stiintelor agronomice din tara noastra apreciaza faptul ca situatia in pomicultura se prezinta foarte bine in acest moment. Se remarca in mod deosebit numarul mare de proiecte care sunt în aşteptare pentru finanţare, iar dezvoltarea preconizata a acestui sector inseamna si oferte de locuri de munca.

Institutul National de Statistica a dat recent publicitatii faptul ca in anul 2019, ultimul an pentru care există date disponibile, România a avut o producţie de 1,48 de tone de fructe, dintre care 704.000 de tone de prune, 501.000 de tone de mere şi 50.000 de tone de pere.

In ceea ce priveste muncitorii in agricultura din tara noastra, este binecunoscut faptul ca problema lipsei fortei de munca este una cronica si persistenta, ca dealtfel mai in toate domeniile de activitate. Cu precadere in sectorul agricol, antreprenorii romani au intampinat si continua sa intampine serioase batai de cap referitor la forta de munca autohtona care fie nu doreste sa lucreze in agricultura, fie nu prezinta constanta si continuitate dupa obtinerea jobului.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini in agricultura este solutia care a dat rezultate si care se recomanda si in continuare. Agentia de recrutare forta de munca din strainatate Working Market Agency va propune angajarea strainilor pentru muncile din sectorul agricol, intre care si pomicultura.

Compania Working Market Agency vine in sprijinul antreprenorilor romani dedicati sectorului agricol, oferind forta de munca din tari asiatice precum India, Nepal, Pakistan, Vietnam, Sri Lanka, Turcia sau Bangladesh care prezinta un cumul de avantaje.

Calitatile acestor muncitori, obisnuinta cu conditii climatice diverse, rabdarea si perseverenta precum si faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani sunt factori ce nu pot fi neglijati atunci cand ne referim la ofertele de locuri de munca pentru straini.

La cele de mai sus putem adauga faptul ca muncitorii straini vin sa lucreze in Romania pentru o durata de minim 2 ani si conform legii ei nu pot schimba locul de munca decat dupa obtinerea unui nou aviz de munca la alt angajator, fapt ce va genera o stabilitate a personalului asiatic cu mult superioara stabilitatii personalului autohton.

In plus, asiaticii sunt persoane foarte motivate care apreciaza angajatorul si munca in strainatate, avand in plus experienta muncii in agricultura in tarile de origine unde loialitatea, respectul si simtul masurii sunt elemente de baza adanc incrustate in cultura locala.

Cu o prezenta continua pe piata romaneasca de recrutare, compania Working Market Agency ofera angajatorilor din Romania solutii de personal specializat in diverse ramuri ale agriculturii originar din tarile asiatice. Datorita serviciilor noastre de recrutare profesionale si sigure, suntem considerati a fi alegerea cea mai potrivita pentru nevoile de recrutare din strainatate ale clientilor nostri.