Sezonul estival din acest an a scos la iveala situatia foarte dificila de pe piata muncii in domeniul restaurantelor si celorlalte unitati de alimentatie publica. Ocuparea locurilor de munca in acest domeniu de activitate este o adevarata odisee, deoarece muncitorii din tara noastra prefera sa migreze spre tarile Europei occidentale.

În acest timp, zeci de mii de muncitori din Asia vin în România și sunt de mare ajutor în special în sezonul estival. Astfel, recrutarea strainilor din Asia a devenit “solutia verii” pentru foarte multe restaurante si unitati de fast food. Acest lucru se intampla nu doar pe litoral ci mai pretutindeni in tara.

Muncitorii straini din Bangladesh sunt fericiti ca pot sa lucreze in tara noastra. Pentru acestia, munca in strainatate este o adevarata binecuvantare, astfel ca multi tineri bengalezi vin in tara noastra pentru că în țara lor traiul este unul extrem de greu și doar în felul acesta își pot întreține familiile de acasă.

Lucrand cu spor de dimineață până seara, acestia sunt indragiti de clienții datorită amabilității si serviabilitatii, atitudini absolut necesare si firesti pentru angajatii din domeniul HoReCa. De altfel, si patronii restaurantelor sunt foarte multumiti deoarece prin angajarea strainilor ei vor dispune de un personal stabil si serios, implicat si devotat la locul de munca.

In ceea ce priveste salariile din domeniul HoReCa, multi dintre romani obiecteaza ca nu ar fi suficient de mari raportate la cheltuieli, insa pentru muncitorii asiatici in general, salariile din Romania sunt mult mai mari față de cât ar fi câștigat în țările pe care le lasă în urmă. În plus, acestora le place România, o tara cu conditii de lucru decente si membra a Uniunii Europene.

In acest moment, in tara noastra ajung din ce in ce mai multi muncitori din strainatate atat in zona HoReCa dar si alte categorii cum ar fi muncitori in constructii, muncitori in agricultura, muncitori in diferite industrii producatoare si de prelucrare, muncitori pentru zona de ingrijire si curatenie si exemplele pot continua.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici in Romania a dovedit faptul ca reprezinta solutia salutara nu doar pentru mentinerea ci si pentru cresterea multor afaceri din foarte multe domenii, sectoare si industrii. Asiaticii sunt seriosi, responsabili si muncitori. Pe drept cuvant, orice antreprenor si-ar dori sa aiba asemenea angajati, motiv pentru care angajarea strainilor prinde contur din ce in ce mai mult si in tara noastra.

Munca in strainatate reprezinta o oportunitate pentru muncitorii straini asiatici, iar conform unui sondaj publicat recent un procent de 76% dintre angajatorii romani i-au caracterizat pe acestia drept profesionisti, seriosi si focusati pe munca. Muncitorii din tarile Asiei continua sa soseasca in Romania, acestia fiind foarte interesati de locurile de munca din Romania.

Agentia de recrutare a fortei de munca din strainatate Working Market Agency recruteaza muncitori calificati, semicalificati si necalificati din Asia, din tari precum Turcia, Bangladesh, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, India sau Vietnam. Experienta companiei noastre si a angajatorilor din Romania confirma pe deplin avantajele si beneficiile angajarii strainilor din tarile asiatice pentru domenii variate de activitate din Romania.