Necesarul de soferi pentru camioane de mare tonaj, tiruri, pentru transport de marfuri si persoane, este de cateva mii de posturi libere pe an, iar ofertele de locuri de munca in acest domeniu sunt foarte multe si in acest moment.

Transporturile au reprezentat dintotdeauna o necesitate, fiind tot timpul la mare cautare, dar, cu toate acestea, gasirea unui personal calificat si serios pentru ocuparea locurilor de munca din acest domeniu esential nu este foarte simplu. Soferii profesionisti reprezinta o categorie in care deficitul de forta de munca este extrem de mare.

Angajatorii din domeniul transporturilor sustin ca soferii romani pleaca in numar mare in tarile din vestul Europei, iar multi dintre cei care raman sa lucreze in tara migreaza de la o companie la alta. In ultimii ani, firmele de transport au luat in calcul varianta de a oferi locuri de munca strainilor, prin angajarea strainilor ca soferi pentru a pune in miscare parcurile de camioane care stau in asteptare.

Soferii din Romania de multe ori aleg sa lucreze in strainatate pentru a obtine venituri mai mari, astfel ca firmele romanesti se confrunta in continuare cu un deficit al fortei de munca. In aceasta situatie, puteti alege sa angajati soferi si conducatori auto cu experienta din Asia, fapt ce va aduce multe avantaje afacerii dumneavoastra din domeniul transporturilor.

Va recomandam sa angajati soferi si conducatori auto cu experienta din tarile asiatice pentru camioane, autospeciale si alte de tipuri de autovehicule, pentru transportul de marfuri si de persoane, eliminand astfel grijile aduse de muncitorii neseriosi. In acest domeniu este nevoie de seriozitate, rapiditate, siguranta si atentie, iar toate aceste cerinte vor fi indeplinite daca veti apela la muncitorii straini asiatici.

Muncitorii vietnamezi, muncitorii indieni, muncitorii sri-lankezi, muncitorii din Pakistan si din Nepal, sunt cei mai interesati de munca in strainatate si doresc in mod real sa vina in Romania pentru a munci in mod constiincios, obtinand astfel un salariu mult mai avantajos decat cel din tarile de origine. Este important de retinut faptul ca in tara noastra, in prezent, salariul minim pentru muncitorii straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani.

Soferii din Asia se pliaza perfect pe domeniile amintite mai sus, iar permisul international de sofer categoria B (de care dispun aceste nationalitati) se poate preschimba legal in Romania in decursul procesului de angajare. Muncitorii asiatici cunosc limba engleza si invata foarte usor si limba romana, asa incat pot fi folositi inclusiv in zonele unde se relationeaza cu clientii.

Daca va aflati in cautare de forta de munca din Asia cum ar fi de exemplu muncitorii vietnamezi, muncitorii nepalezi, muncitorii sri-lankezi, muncitorii din Bangladesh sau cei din Pakistan sau din Turcia, compania Working Market Agency este partenerul dumneavoastra de incredere care va sprijina in mod profesionist si dedicat pentru recrutarea si plasarea personalului strain din tarile asiatice atat in domeniul transporturilor cat si pentru alte domenii de activitate.

Compania Working Market Agency, cu o activitate indelungata si continua pe piata serviciilor de recrutare personal strain asiatic pentru tara noastra, va efectua toate demersurile necesare pentru indeplinirea cu succes a procedurilor de obtinere a dreptului de munca in Romania conform legii precum si a oricaror cerinte necesare pentru angajarea strainilor pentru compania dumneavoastra.