Batranul continent generează in continuare cantităţi foarte mari de deşeuri : de alimente şi din grădinărit, deşeuri din construcţii şi demolări, deşeuri miniere, deşeuri industriale, nămol, televizoare vechi, maşini vechi, baterii, pungi de plastic, hârtie, deşeuri sanitare, haine vechi şi mobilă veche şi lista poate continua.

Citește mai mult

Studii recente realizate de Institutul Naţional de Statistică arata faptul ca cifra de afaceri din segmentul industrial a înregistrat în luna martie 2021 o creştere de 21,7% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. Ocuparea locurilor de munca din acest domeniu ramane insa deficitara, situatie care se aliniaza cu tendinta generala din ce in ce mai prezenta pe piata muncii din Romania.

Citește mai mult

Aproape ca nu exista un supermarket, centru comercial sau magazin de proximitate care sa nu aiba un afis la loc vizibil in care se mentioneaza faptul ca se solicita pentru angajare vanzator sau lucrator comercial. Oferta de locuri de munca in domeniul comertului este in continuare foarte generoasa, insa multi angajatori nu reusesc sa angajeze personalul necesar.

Citește mai mult

Working Market Agency

In prezent, toate previziunile arata in mod optimist faptul ca economia Romaniei este pe cale de a iesi din criza economică adusă de Covid, iar ultima estimare a Fondului Monetar International indică o creştere economică de 7% pentru România în acest an, aceasta fiind si cea mai bună previziune oficială.

Citește mai mult

Dupa ce ani de-a randul au fost la mare cautare bonele filipineze pentru cresterea si ingrijirea celor mici, in ultimul timp tot mai multe familii din Romania au inceput sa apeleze la recrutarea si plasarea bonelor asiatice din Nepal.

Citește mai mult

Domeniul centrelor de ingrijire si infrumusetare si al SPA-urilor s-a dezvoltat foarte mult în țara noastră în ultimii ani. Cei care apelează la serviciile unui SPA își doresc să aibă parte de experiențe autentice și, pentru a reuși să se ridice la standardele dorite, cei care dețin astfel de locații pot opta pentru personal asiatic cu experienta dobandita in tara de origine.

Citește mai mult

Desi sezonul estival si implicit concediile de vara se apropie, multe dintre hotelurile si restaurantele de la malul marii nu au inca personalul necesar pentru turisti, fapt ingrijorator pentru cei mai multi antreprenori care spera intr-un sezon mai bun in acest an decat cel de anul trecut.

Citește mai mult

Agricultura este unul dintre domeniile fundamentale ale economiei Romaniei, iar tara noastra dispune de terenuri fertile pentru cultivarea multor specii de plante, pomi fructiferi sau legume. De aemenea, cresterea pasarilor si animalelor pentru oua, lapte, carne sau blana, este o activitate traditionala in tara noastra, iar fermele de pasari si de animale sunt in continua dezvoltare pentru a putea satisface cererea de produse de origine animala.

Citește mai mult

In pofida pandemiei, sectorul de constructii si zona de productie se dezvolta neincetat. Angajatorii din Romania au ajuns la concluzia ca recrutarea si plasarea muncitorilor straini din India pentru activitati si meserii cu specific tehnic este o solutie excelenta in contextul actual al pietei muncii.

Citește mai mult

Cele mai recente date statistice referitoare la angajarea strainilor in Romania confirma faptul ca muncitorii straini asiatici se afla in topul muncitorilor straini care lucreaza in Romania. Astfel, daca facem abstractie de muncitorii proveniti din tara vecina Republica Moldova, podiumul este format in acest moment de muncitorii asiatici : muncitori din Turcia, muncitorii din Vietnam si cei din Nepal.

Citește mai mult