Nepalul este o tara plina de diversitate in care unicitatea se intalneste la tot pasul. Situat ca un sandviș între două mari puteri, India și China, tara a reușit să-și păstreze specificul propriu. Pe teritoriul tarii se vorbesc circa 123 limbi diferite, iar din totalul populatiei de 28 milioane de locuitori doar 12 milioane vorbesc limba nepaleza, limba oficiala a Nepalului.

Este binecunoscut faptul că Muntele Everest este cel mai inalt munte din lume si atinge inaltimea de 8 849 m fiind situat pe teritoriul nepalez, insa 8 dintre cei mai inalti 10 munti din lume se află deopotriva pe întinderea de 143 000 km pătrați pe care ii ocupa Nepalul.

Tara este cunoscuta in Asia si pentru faptul ca localitatea Lumbini se află în Nepal și este locul de naștere al lui Buddha. Cu toate acestea, 81,3% din populatia tarii a imbratisat religia hindusa, insa diversitatea religiilor este predominanta pe teritoriul Nepalului care numara nu mai putin de 125 de grupuri etnice.

O alta particularitate a Nepalului este faptul ca drapelul acestei tari este singurul din lume care nu este rotund, dreptunghiular sau patrat ci are o forma crestata. Este important de retinut faptul ca o mare parte a populatiei nepaleze traieste cu aproximativ 1 dolar pe zi de persoana, iar speranta de viata a locuitorilor sai atinge 59 ani.

Fiind obișnuiți să trăiască în această diversitate, nepalezii se adaptează ușor unor culturi noi, aspect care conteaza foarte mult atunci cand este vorba de recrutarea si plasarea muncitorilor straini. Un alt factor important este acela ca 75,3 % dintre femeile adulte și 52,9 % dintre bărbații adulți din Nepal nu au băut niciodată alcool, iar calmul si rabdarea sunt caracteristici des intalnite in randul populatiei nepaleze.

Muncitorii straini asiatici care provin din Nepal sunt potriviti pentru cele mai multe domenii de activitate din tara noastra. Fara indoiala, muncitorii in agricultura din Nepal sunt exact ceea ce au nevoie fermierii romani in materie de forta de munca, deoarece nepalezii sunt harnici, linistiti, muncitori si usor adaptabili.

De asemenea, muncitorii din Nepal sunt potriviti pentru activitatile din cadrul diverselor industrii, cum ar fi industria textila, industria prelucratoare, domeniul HoReCa sau zona serviciilor de ingrijire si asistenta personala.

Munca in strainatate este foarte apreciata de muncitorii din Nepal care sunt constienti de oportunitatea fantastica de a obtine un salariu mult mai mare decat in tara de origine. Este important de mentionat faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani.

Numărul de firme mici și mijlocii din România a crescut în ultimii ani comparativ cu forța de muncă locală, ceea ce a dus la un aflux de muncitori străini în mai multe sectoare de activitate. Muncitorii nepalezi prefera Romania pentru a lucra si sunt persoane respectuoase si recunoscatoare companiilor angajatoare.

Agentia de recrutare si plasare a fortei de munca Working Market Agency rezolvă nevoia de forță de muncă necalificată și calificată cu care România se confruntă în urma exodului angajaților din ultimii ani. Cu o experienta in continua crestere, echipa noastra se implica in mod activ pentru identificarea celor mai bune solutii in materie de recrutare a strainilor pentru companiile din Romania.