Conform unor date recente, aproximativ 250.000 de locuri de munca din Romania sunt ocupate in prezent in domeniul productiei de haine, incaltaminte si textile, iar firmele din industria textila au realizat anul trecut afaceri cumulate de 22,6 miliarde lei (4,7 miliarde euro). Aproape toata productia ia drumul pietelor straine, astfel ca acest sector contribuie cu circa 7% la totalul exporturilor tarii noastre.

Fabricile de confectii si atelierele de croitorie din Romania au nevoie de persoane care au calificarea corespunzatoare si indemanarea ceruta pentru a putea realiza o productie de calitate europeana. Industria textila colaboreaza de asemenea cu numeroase alte sectoare de activitate, precum industria jucariilor, a pieselor de mobilier sau a articolelor vestimentare si de uz casnic.

Industria textila din Romania este extrem de variata si in plina expansiune insa continua sa sufere din cauza lipsei de personal. Este o ramura de activitate ampla, in care sunt disponibile mii de oferte de locuri de munca. Renuntarea la scolile si liceele profesionale de profil clasic a creat in tara noastra un deficit major in randul angajatilor din acest domeniu.

Rezolvarea situatiei poate veni prin recrutarea de muncitori straini din Asia. Astfel, muncitori straini din tari precum Nepal, India, Vietnam, Bangladesh sau Pakistan sunt persoanele potrivite pentru munca in strainatate in cadrul job-urilor din industria textila, fie ca este vorba de locuri de munca pentru personal calificat sau necalificat.

Este bine de reamintit faptul ca in Romania salariul minim pentru muncitorii straini este acelasi ca si pentru angajatii romani, adica salariul minim pe economie. Muncitorii straini asiatici in industria textila sunt calificati in tarile de origine, au experienta si sunt dornici sa lucreze in Romania pentru un salariu care este mai mare decat cel din tara lor natala.

Romania este primul exportator de forta de munca din Uniunea Europeana

Un avantaj cert al angajarii de straini este acela ca muncitorii straini vin sa lucreze in Romania in baza unor contracte de munca multianuale incheiate cu angajatorii romani, fapt care va conferi stabilitate resursei umane din cadrul companiei Dumneavoastra, predictibilitate in dezvoltarea afacerilor si posibilitatea de extindere.

Harnici, dispusi sa se ocupe de sarcini repetitive si responsabili cu lucrul incredintat, muncitorii straini in Romania originari din Asia sunt ideali pentru activitatile desfasurate in fabrici de textile, ateliere de croitorie, filaturi, tesatorii, fabrici de tricotaje, fabrici de finisare a textilelor, departamente de impachetare si livrare a acestora si alte ateliere de textile. Obisnuiti sa lucreze in fabrici diverse si sa execute sarcini repetitive, muncitorii straini vor depune efortul necesar pentru a se integra la noul loc de munca.

Prin intermediul agentiei de recrutare de forta de munca Working Market Agency, procesul de recrutare si plasare a personalului strain din industria textila pentru firmele din Romania se desfasoara cu maxima seriozitate si in conditii de deplina legalitate. Toti muncitorii straini vor avea acte si vor lucra in legalitate pe teritoriul Romaniei.

Indiferent daca aveti nevoie de un singur angajat sau de mai multi pentru compania Dumneavoastra din industria textila, agentia noastra de recrutare  personal din strainatate din spatiul non UE va sta la dispozitie pentru recrutarea de confectioneri, croitori, operatori pentru masini de cusut, cusatori, controlori de calitate precum si personal necalificat din tarile asiatice.