Agricultura este unul dintre domeniile fundamentale ale economiei Romaniei, iar tara noastra dispune de terenuri fertile pentru cultivarea multor specii de plante, pomi fructiferi sau legume. De aemenea, cresterea pasarilor si animalelor pentru oua, lapte, carne sau blana, este o activitate traditionala in tara noastra, iar fermele de pasari si de animale sunt in continua dezvoltare pentru a putea satisface cererea de produse de origine animala.

Trendul din ultimii ani arata faptul ca cetatenii romani de la sate si orase sunt din ce in ce mai putin interesati de joburile din agricultura, acestia fie dorind sa plece din Romania pentru munca in strainatate, fie dorind sa lucreze in marile centre urbane ale tarii in cadrul segmentului corporatist.

Din fericire, recrutarea si plasarea muncitorilor straini in Romania reprezinta optiunea si solutia aflata mereu la dispozitia angajatorilor din Romania pentru rezolvarea lipsei muncitorilor din agricultura. Acest fapt este deja de notorietate, iar muncitorii straini in agricultura din tarile asiatice sunt foarte dornici de a lucra in tara noastra. Pastorii din zona muntilor Himalaya si ingrijitorii de animale din India stau efectiv la coada la poarta Romaniei.

Muncitorii straini asiatici vin pentru a creste si ingriji animalele din fermele autohtone si accepta bucurosi joburi refuzate de romani. Angajatorii din Romania ii racolează de la mii de kilometri, dupa ce ani in sir au cautat in tara angajati fara a avea succes. Pe piata muncii din tara noastra este astazi un gol imens, dupa ce milioane de romani au emigrat in Vest, ca sa munceasca pentru salarii mult mai mari.

 

 

In aceste conditii, este bine de observat faptul ca atunci cand vorbim de cresterea animalelor in tot timpul anului este nevoie de muncitori, iar ofertele de locuri de munca in domeniu exista in permanenta. Se cauta inclusiv oieri, iar cea mai buna zona de recrutare este din zona India-Nepal, unde crescatorii de animale sunt obisnuiti cu conditiile de lucru din zona montana.

Angajarea strainilor din Asia este din ce in ce mai bine vazuta de catre angajatorii romani.  Cand vin muncitorii asiatici intr-o companie, de cele mai multe ori se ridica standardul companiei, atat ca atitudine cat si ca disponibilitate. Muncitorii asiatici vin pentru a munci, iar spre deosebire de muncitorii romani sunt rareori indisponibili la serviciu.

Cuvantul de ordine este implicarea acestora pentru a indeplini cerintele si termenele limita de la serviciu, fara a solicita zile libere in mod repetat sau pentru probleme legate de familie, intrucat familiile lor se afla in tarile de origine. In mod deloc surprinzator, asiaticii au devenit indispensabili in multe companii din tara noastra.

Este important de retinut faptul ca salariul minim pentru cetatenii straini este in prezent la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. In general, salariile din Romania sunt foarte acceptabile pentru muncitorii straini asiatici, care astfel au in plus entuziasmul de a lucra intr-o tara europeana unde beneficiaza de conditii de trai mai bune decat in tara de origine.

Beneficiind de ani de experienta in domeniul recrutarii strainilor pentru piata muncii din Romania, compania Working Market Agency este o firma de recrutare din strainatate cu un portofoliu solid si cu o experienta extinsa, care continua sa se dezvolte in fiecare an. Actionam rapid si cu profesionalism in relatia cu clientii nostri, pentru rezolvarea fructuoasa a problemelor angajatorilor romani legate de forta de munca.