Muncitorii străini din Romania care au permis de ședere temporară ori permanentă, au dreptul să acceseze campania de vaccinare. Autoritățile romane însă nu le-au comunicat acestora până acum, într-o limbă de circulație internațională, cum se pot înscrie la vaccinare. Organizarea maratoanelor de vaccinare este acum o ocazie mult mai simplă și directa pentru muncitorii straini de a accesa serul anti-COVID.

In weekendul 7-9 mai, Bucureștiul a organizat un maraton de imunizare în circa 50 de centre amenajate în două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională. Acest lucru a creat o capacitate de a vaccina peste 10.000 de oameni, atat cetateni romani cat si cetateni straini cu drept de sedere legala in Romania.

In provincie, dupa succesul maratonului de vaccinare din municipiul Timisoara din weekendul 24-25 aprilie, cand au fost imunizate 6.722 persoane, si alte orașe din tara precum Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, vor găzdui un weekend de vaccinare la liber, pentru toată lumea, astfel incat muncitorii straini au o sansa in plus sa acceseze vacinul.

Multi dintre muncitorii vietnamezi, muncitorii din India, Bangladesh, Sri Lanka, Turcia sau Pakistan sau cei din Nepal care au reusit sa se vaccineze in cadrul maratonului de vaccinare din orasul Timisoara sunt foarte fericiti si recunoscatori pentru acest lucru, deoarece in tarile de origine campania de vaccinare este abia la inceput si probabil nu ar fi reusit sa se imunizeze cel putin pana in anul 2022.

Este cunoscut faptul ca in Romania lucreaza din ce in ce mai multi muncitori straini asiatici, acestia putand fi angajati intr-o varietate de domenii precum muncitori in agricultura, muncitori in constructii, muncitori pe santier, lucratori in domeniul HoReCa, muncitori in sectorul de productie, muncitori in domeniile de asistenta si ingrijire, transporturi sau in domeniile tehnice.

Romania, pe de alta parte, este o piata foarte buna pentru angajarea strainilor din spatiul non UE care doresc ocuparea unui loc de munca in tara noastra. Acestia sunt recunoscuti pentru seriozitatea lor, pentru eficienta in munca si pentru beneficiile excelente pe care le aduc companiilor angajatoare pe termen mediu si lung.

Muncitorii straini asiatici provin dintr-o cultura unde programul de lucru este respectat si este tratat foarte serios, existand doar pauza de masa, neexistand alte intervale de socializare sau de rezolvare a diverselor probleme personale in timpul perioadei de lucru. Acestia pretuiesc munca in strainatate si scopul lor este sa munceasca, sa castige bani pe care sa ii trimita acasa si sa ii multumeasca pe cei din conducerea companiei la care ei sunt angajati.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare a fortei de munca din strainatate care vine in ajutorul angajatorilor romani din aproape toate domeniile si sectoarele de activitate in vederea angajarii strainilor din spatiul non-UE. Experienta indelungata si profesionalismul desavarsit ne recomanda si ne pozitioneaza in topul companiilor romanesti de recrutare si plasare de forta de munca din spatiul non UE.