România a fost al șaptelea producător de cartofi din UE, in anul de debut al pandemiei 2020,  realizând 4,9% din producția totală la nivelul blocului comunitar, dupa cum arata datele Eurostat. În anul 2020, România a produs 2,683 milioane de de tone de cartofi, în usoara scădere de la 2,715 milioane de tone în anul 2019, insa cifra este una foarte buna in contextul pandemiei.

În ceea ce privește suprafața cultivată cu cartofi, România ocupă poziția a patra în UE, după Polonia, Germania și Franța. Astfel, din totalul suprafețelor cultivate cu cartofi în UE, 10% sunt în România. În total, UE a produs anul trecut 55,3 de milioane de tone de cartofi.

Cartoful este unul dintre alimentele de baza in Europa si in lume pentru prepararea diverselor feluri de mancare, dar si o sursa importanta de vitamine si minerale care ajuta la mentinerea sanatatii organismului. Indiferent de soiul de cartof favorit, acesta este bogat in fier, fosfor, calciu, magneziu si zinc.

Cartoful este o planta erbacee si reprezinta a patra sursa de energie alimentara dupa orez, grau si porumb. Cultivarea si ingrijirea cartofului va tine cont de o serie de reguli si procedee care incep cu alegerea si pregatirea solului pentru cultivare, cultivarea propriu-zisa, tratamente de fertilizare, udare si recoltare.

Deoarece tara noastra duce lipsa de muncitori in agricultura, recomandarea noastra este recrutarea si plasarea muncitorilor straini din tarile asiatice pentru muncile agricole. Astfel, veti scuti probleme importante precum grija permanenta de a avea personal disponibil pentru tot ceea ce implica activitatile din zona cresterii si ingrijirii plantelor.

Angajarea strainilor este ceea ce aveti nevoie in contextul crizei de forta de munca. Recrutarea strainilor este sustinuta de rezultatele foarte bune obtinute de multe companii din Romania care au angajat muncitori asiatici. Aceste rezultate sunt vizibile mai ales pe termen mediu si lung, deoarece compania poate sa conteze pe angajatii sai.

Muncitorii straini din tari precum Nepal, India, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Vietnam sau Turcia sunt doritori sa vina in tara noastra pentru munca in strainatate. Acestia vin aici cu scopul de a munci, astfel incat nu sunt distrasi la serviciu, fiind constienti ca o atitudine serioasa si responsabila le va aduce beneficii din partea companiei angajatoare.

Muncitorii in agricultura din tarile asiatice mentionate reprezinta atat personal calificat, cat si necalificat, incat domeniul agriculturii ofera o gama variata de oportunitati de cariera. Este motivul pentru care puteti lua in considerare recrutarea strainilor din Asia pentru cele mai variate activitati legate de agricultura.

Cu siguranta, consilierii din cadrul echipei Working Market Agency va pot ajuta in parcurgerea cu succes in mod complet a tuturor etapelor procedurii de recrutare si angajare pana la semnarea contractului individual de munca si obtinerea permisului de sedere in scop de munca pentru muncitorul strain sau va pot sprijini pentru parcurgerea doar a unora dintre aceste etape.

Agentia de recrutare de forta de munca din strainatate Working Market Agency este o companie specializata in recrutarea si plasarea muncitorilor din Asia, avand o experienta recunoscuta in procesul international de recrutare. Daca va aflati in cautare de forta de munca din Asia putem fi alaturi de dumneavoastra in mod profesionist pentru rezolvarea cu bine si in acord cu dispozitiile legale a recrutarii muncitorilor straini.