In foarte multe domenii de activitate angajatorii romani se confrunta cu o lipsa de personal necalificat, iar ofertele de locuri de munca sunt numeroase. Recrutarea si plasarea muncitorilor straini pentru domeniile in care se cauta muncitori nespecializati cum ar fi logistica, agricultura si productia este un trend in crestere, impulsionat de randamentul si profitabilitatea pe termen mediu si lung a angajarii strainilor.

Oricat ar parea de surprinzator, muncitorii necalificati cum ar fi de exemplu muncitorii in agricultura sau muncitorii pe santier reprezinta o piesa foarte importanta pentru multe sectoare de activitate. Desi sunt deosebit de apreciate diplomele, studiile si toate calificarile, persoanele necalificate nu pot fi date la o parte, intrucat ele sunt cele care pot contribui semnificativ la succesul multor companii.

Desigur, un muncitor necalificat poate fi platit cu un salariu mult mai mic, cel putin la inceput sau pana capata calificarile necesare. Totusi, cercetarile arata ca tot muncitorii necalificati dau dovada de vointa si ambitia de a reusi la locul de munca si sunt mai loiali. In mod special, muncitorii straini asiatici din tari precum Nepal, India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, Vietnam sau Turcia sunt persoane responsabile, muncitoare si loiale, fapt care a condus la o crestere a plasarii personalului strain asiatic in tara noastra in ultimii ani.

Astfel, un muncitor strain asiatic necalificat care este angajat pentru o durata de minim 2 ani va fi integrat intr-un cadru de munca si va beneficia de instruire, dand astfel dovada de loialitate si nu lua in calcul sa isi schimbe prea repede locul de munca. Din nou, angajatorul roman va avea numai de castigat, deoarece cu cat angajatii instruiti isi pastreaza locul de munca, cu atat mai mult se reduc costurile asociate cu instruirea corespunzatoare.

Muncitorii straini asiatici nu vin aici sa se distreze, ci aleg sa lucreze in tara noastra cu gandul ca banii pe care ii castiga aici sunt importanti pentru cei dragi de acasa. In acest moment, salariul minim pentru cetatenii straini este acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani. Salariile de la noi sunt convenabile atat pentru ei, dar mai ales pentru angajator, daca este sa privim in ansamblu intreaga suma de beneficii aduse de personalul asiatic.

Fie ca vorbim de muncitori vietnamezi, muncitori din Turcia, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh sau Nepal, acestia surprind mereu la capitolul “Adaptabilitate”. Acestia pot invata intr-un timp relativ scurt atat procesele de munca pe care compania le implementeaza, cat si limba romana.

Modul in care muncitorii straini pot gestiona stresul si responsabilitatea pe care o arata la locul de munca reprezinta argumente solide in favoarea recrutarii de personal asiatic. Adaugand in acest cos al beneficiilor si componenta economica, ajungem rapid la concluzia ca angajarea muncitorilor asiatici, in locul romanilor plecati in Vest, reprezinta o solutie mai mult decat inspirata pentru angajatorii din tara.

Agentia de recrutare si plasare de forta de munca din strainatate Working Market Agency este prezenta pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului strain in Romania de o lunga perioada de timp, iar activitatea neintrerupta a companiei noastre si parteneriatele de succes create si consolidate de-a lungul vremii ne recomanda ca pe o agentie de top de recrutare de personal strain in Romania.