In ultimii ani, mai ales in sectorul de constructii, s-a observat o crestere importanta a locurilor de munca pentru straini. Acest fapt s-a datorat in principal lipsei de forta de munca autohtona care a ales munca in strainatate, in tarile din Europa de Vest.

Insa daca in urma cu un deceniu ofertele de locuri de munca pentru straini aveau ca substrat doar lipsa efectiva de forta de munca, in prezent optiunea pentru recrutarea strainilor are la baza si alte criterii, care tin in special de productivitatea si eficienta muncii.

Un exemplu elocvent in acest sens il reprezinta parcursul profesional al muncitorilor indieni, care au ales sa vina sa lucreze in tara noastra in domeniul constructiilor si infrastructurii. O parte dintre acestia, in acest moment lucreaza la pasajul suprateran Nicolae Grigorescu, parte a noii sosele care va lega peste Dambovita, zona Titan-Balta Alba din sectorul 3, de zona Oltenitei-Vitan-Barzesti din sectorul 4.

Muncitorii in constructii si muncitorii pe santier din tarile asiatice au devenit o prezenta fireasca pe santierele romanesti. Acestia au contribuit si contribuie in continuare la ridicarea cladirilor rezidentiale sau nerezidentiale dar si la realizarea proiectelor de infrastructura, in diverse orase si localitati din tara noastra.

La randul lor, managerii din constructii considera ca recrutarea si plasarea muncitorilor straini in sectorul constructiilor este o solutie excelenta. Acestia apreciaza faptul ca muncitorii indieni sunt receptivi, chiar daca apare o sarcina noua cu care nu s-au mai confruntat anterior. De asemenea, muncitorii indieni nu sunt firi conflictuale, nu vor pierde timpul la locul de munca cu discutii inutile sau pentru rezolvarea conflictelor personale.

In ceea ce priveste pe muncitorii indieni, acestia sunt multumiti de viata din Romania si de salariul castigat aici, care este mult mai mare decat salariul pe care l-ar putea castiga in tara natala in acelasi domeniu de activitate. De cele mai multe ori, conditiile de cazare din Romania sunt bune, iar camerele sunt dotate cu toate cele necesare pentru un trai decent. Avand internet wi-fi la dispozitie in spatiul de cazare, muncitorii indieni sunt foarte fericiti si comunica des in timpul liber cu familiile din tarile de origine.

Referitor la programul zilnic de lucru muncitorii indieni sunt foarte multumiti, dupa terminarea normei zilnice de lucru acestia sunt adusi la locurile de cazare, de obicei intre orele 18.00 si 19.00. Munca in strainatate este o adevarata oportunitate pentru ei, motiv pentru care sunt foarte recunoscatori si respectuosi.

Fara indoiala ca recrutarea si plasarea personalului strain asiatic s-a dovedit a fi nu numai o solutie potrivita pentru lipsa fortei de munca cu care se confrunta tara noastra dar si o alternativa foarte eficienta pentru afacerile care au nevoie de angajati loiali, eficienti si productivi.

Agentia de recrutare de forta de munca din strainatate Working Market Agency este o companie specializata in recrutarea si plasarea muncitorilor din Asia, avand o experienta recunoscuta in procesul international de recrutare.

 

Daca va aflati in cautare de forta de munca din Asia -muncitori din India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka, Turcia sau Vietnam pentru unul sau mai multe domenii de activitate, compania Working Market Agency este alaturi de dumneavoastra pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii. Suntem un partener de nadejde pentru rezolvarea nevoilor dumneavoastra legate de angajari de straini, bazandu-ne pe o experienta vasta acumulata in timp.