Criza de forta de munca in domeniul constructiilor se mentine si in acest an, astfel incat zeci de proiecte rezidentiale de pe litoral continua cu ajutorul muncitorilor in constructii recrutati din tari asiatice precum Nepal, Vietnam sau India.

Antreprenorii romani in constructii care au in lucru constructia de mii de apartamente pe litoral intre Mamaia Nord si Navodari au precizat ca sunt nevoiti sa angajeze straini pentru a putea finaliza lucrarile. Sunt multumiti de randamentul muncitorilor straini fara de care nu ar putea sa continue lucrarile de constructie.

Muncitorii nepalezi si cei turci precum si muncitorii vietnamezi sunt printre cei mai numerosi dintre muncitorii pe santierele de pe litoral. Multi dintre acestia sunt responsabili cu montarea instalatiilor electrice sau cu sudura partilor metalice. Sunt foarte multumiti de munca in strainatate in tara noastra, unde castiga de de trei ori mai mult decât ar fi primit pentru aceeaşi muncă în tarile de origine.

Unul dintre cele mai importante aspecte cand vine vorba de recrutarea strainilor este adaptarea la conditiile de mediu si culturale din tara noastra. Muncitorii in constructii din Asia s-au adaptat cu usurinta, multora le place gastronomia romaneasca si chiar si clima de pe litoralul romanesc.

Referitor la productivitatea muncitorilor straini, angajatorii din Romania declara faptul ca acestia sunt foarte productivi in conditiile in care primesc sarcini de lucru corespunzatoare. De asemenea, acestia remarca faptul ca muncitorii straini asiatici sunt o sursa de munca foarte ascultatoare si disciplinata.

De cele mai multe ori, conditiile de cazare din Romania sunt bune, iar camerele sunt dotate cu toate cele necesare pentru un trai decent. Avand internet wi-fi la dispozitie in spatiul de cazare, muncitorii straini sunt foarte fericiti si comunica des in timpul liber cu familiile lor din tarile de origine.

Referitor la programul zilnic de lucru muncitorii straini sunt foarte multumiti, dupa terminarea normei zilnice de lucru acestia sunt adusi la locurile de cazare, de obicei intre orele 18.00 si 19.00. Munca in strainatate este o adevarata oportunitate pentru ei, motiv pentru care sunt foarte recunoscatori si respectuosi.

Fara indoiala ca recrutarea si plasarea personalului strain asiatic in constructii s-a dovedit a fi nu numai o solutie potrivita pentru lipsa fortei de munca cu care se confrunta tara noastra dar si o alternativa foarte eficienta pentru afacerile in crestere care au nevoie de angajati loiali, seriosi, eficienti si productivi.

Agentia de recrutare de forta de munca din strainatate Working Market Agency este o companie specializata in recrutarea si plasarea muncitorilor din Asia, avand o experienta recunoscuta in procesul international de recrutare.

Cu o prezenta neintrerupta pe piata recrutarii de forta de munca din spatiul non UE, misiunea companiei Working Market Agency ramane aceea de a sprijini angajatorii romani sa isi atinga potentialul maxim prin identificarea, recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici in domeniile de activitate specificate de angajatorii din tara noastra.