In Romania, forța de muncă este într-o continuă scădere, astfel incat numarul companiilor române care aleg să angajeze straini este din ce in ce mai mare. Aproape cinci milioane de cetățeni români sunt plecați să muncească în străinătate si numarul creste in continuare.

Muncitorii asiatici sunt in acest moment cea mai buna optiune pentru ocuparea locurilor de munca vacante. Fie ca vorbim de muncitorii vietnamezi, muncitorii din India, Nepal, Bangladesh sau Pakistan precum si muncitorii din Turcia, acestia reprezinta solutii foarte bune care pot contribui la bunul mers al activitatii in cadrul companiilor pe termen mediu si lung.

In ceea ce priveste muncitorii din Sri Lanka acestia sunt o solutie potrivita pentru companiile din tara noastra. Sri Lanka este o țară slab dezvoltată din sudul Asiei, unde salariul minim pe economie este de doar 350 de lei, fiind de aproximativ 7 ori mai mic decât în România.

Muncitorii din Sri Lanka sunt productivi, harnici și fac față la cerințele angajatorilor. Sunt dispuși să lucreze în orice sector, fie că vorbim de oricare dintre domeniile următoare: HoReCa, agricultură, industria textilă sau construcții.

Deopotriva, munca în depozite sau în lanțurile comerciale poate fi obositoare sau solicitantă, insa muncitorii Sri Lanka sunt capabili să îndeplinească toate atribuțiile din domeniul respectiv. Se remarca prin responsabilitate și loialitate fata de angajator, fiind la dispoziția companiei pentru rezolvarea cu bine a sarcinilor de serviciu. Scopul lor este să câștige suficienți bani pentru a-și întreține familiile, astfel incat sunt foarte concentrati la locul de munca.

In esenta, recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Sri Lanka poate acoperi o arie foarte larga de domenii de activitate, putand fi astfel un sprijin real pentru multe companii din Romania din domenii precum : HoReCa, Construcții, Agricultură, Asistență bătrâni/Îngrijire, Babysitter, Industrie alimentară sau Industria mecanică și electrică.

Salariul minim pentru cetateni straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Muncitorii straini din Sri Lanka sunt dornici sa lucreze in tara noastra, iar munca in strainatate reprezinta o extraordinara oportunitate pentru ei si familiile lor.

Recrutarea si angajarea strainilor din Asia si implicit a muncitorilor din Sri Lanka implica faptul ca societatile angajatoare să cunoască foarte bine cadrul legislativ pentru a şti exact ce demersuri trebuie să întreprindă si ce acte sa intocmeasca, avand in acest sens toate responsabilitatile ce decurg conform legii.

Este motivul pentru care echipa din cadrul agentiei de recrutare si plasare de forta de munca din strainatate Working Market Agency acorda intotdeauna o importanta deosebita asistarii, reprezentarii si consilierii clientilor nostri, prin intermediul cabinetului de avocatura partener, pe tot parcursul procesului de recrutare, pana la finalizarea cu succes a acestuia.

Avand o expertiza solida in recrutarea si plasarea de resurse umane din zona Asiei, agentia de recrutare din strainatate Working Market Agency va pune la dispozitie servicii de recrutare si plasare de personal strain asiatic necalificat, semicalificat sau calificat dar si consiliere speficifica si asistenta juridica calificata pe intreaga durata a procesului de recrutare si ulterior dupa angajarea muncitorilor straini in cadrul companiei dumneavoastra.