Bangladesh este o tara asiatica situata la nord de Golful Bengal, in vecinatatea Indiei, marele sau vecin de la vest, nord si est. Cu o populatie de peste 160 milioane de locuitori, Bangladesh se remarca prin faptul ca orasul Dhaka, capital statului, este orasul cu cea mai mare densitate a populatiei la nivel mondial.

Populatia statului Bangladesh, desi numeroasa, este afectata de plecarile frecvente ale cetatenilor pentru munca in strainatate. Se estimeaza ca anual peste 500 de mii de persoane din acest stat asiatic aleg sa emigreze in cautarea ofertelor de locuri de munca pentru straini provenite din alte state asiatice sau europene.

In general, Bangladesh este o tara care furnizeaza resurse umane de calitate in domenii de maxima importanta pentru economie precum agricultura, industria textila si de confectii sau sectorul constructiilor. In Romania, muncitorii straini din Bangladesh au confirmat pe deplin asteptarile angajatorilor, dovedind ca sunt persoane de incredere, loiale si respectuoase si foarte eficiente la locul de munca. Pentru aceste motive, muncitorii straini din Bangladesh sunt apreciati de angajatorii romani.

Sectorul textilelor este unul dintre domeniile preponderente in care experienta si priceperea muncitorilor straini din Bangladesh s-au facut remarcate. Recrutarea si plasarea muncitorilor straini din aceasta tara are la baza faptul ca in Bangladesh se produc confectii tehnice sportive, articole termolipite, captusite cu puf, adica produse asemanatoare cu cele fabricate de multe firme de textile si confectii din Romania.

Un alt domeniu in care angajarea strainilor din Bangladesh ar fi de mare folos si chiar benefic pentru angajatorii romani este agricultura. Aproximativ 50% din populatia statului Bangladesh este formata din muncitori in agricultura, in aceasta tara traind si lucrand peste 16 milioane de familii de fermieri. Experienta acestora este bine conturata si nu poate fi decat benefica intr-un domeniu in care exista o nevoie acuta de forta de munca in tara noastra-sectorul agricol.

Patronii romani din constructii sunt la randul lor interesati de recrutarea si plasarea personalului strain inalt calificat, mai ales ingineri, subingineri si proiectanti, dar si muncitori in constructii calificati – dulgheri, fierari-betonisti, electricieni si instalatori de retele termice si sanitare. Astfel, angajatorii romani apreciaza atat calificarea si experienta muncitorilor in constructii sau muncitorilor pe santier din Bangladesh dar si faptul ca acestia manifesta o atitudine realista si profesionista la locul de munca.

Plecand de la premisa faptului ca cea mai mare problema a angajatorilor romani referitor la angajati si locurile de munca o reprezinta in egala masura lipsa fortei de munca dar totodata si lipsa de profesionalism si de seriozitate a unora dintre angajati, va recomandam recrutarea si plasarea muncitorilor straini din Bangladesh pentru acoperirea in mod eficient a nevoilor legate de forta de munca in Romania in diferite domenii.

Cu o prezenta continua si neintrerupta pe piata serviciilor de recrutare si plasare a personalului non UE pentru tara noastra, compania Working Market Agency este agentia de recrutare din strainatate care se axeaza pe recrutarea muncitorilor straini asiatici pentru piata muncii din Romania. Compania noastra recruteaza cu succes resurse umane valoroase din tarile asiatice precum India, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Turcia sau Vietnam.