In conditiile unei dinamici sustinute pe piata muncii generate in principal de criza sanitara instalata la nivel mondial, care a impus luarea unor masuri fara precedent cu impact direct asupra locurilor de munca dar si a muncii in strainatate, statele lumii pasesc in prezent intr-o epoca a redefinirii conceptului de munca.

Recrutarea si plasarea personalului strain in tara noastra a contribuit in mod decisiv in ultimii zece ani la sustinerea economiei tarii noastre, in conditiile unui exod demografic fara precedent al cetatenilor romani si a unei piete a muncii dominate de muncitori autohtoni putin interesati de ofertele de locuri de munca disponibile.

Romania fiind un stat european omogen din punct de vedere etnic, religios si cultural, locurile de munca pentru straini au ridicat, in cateva ocazii, intrebari si comentarii in randul publicului din Romania. Astfel, desi poporul roman prin definitie este un popor ospitalier si necaracterizat, in general, de tendinte rasiste, cresterea numarului de muncitori straini asiatici legal admisi in Romania pe parcursul ultimilor ani a generat unele intrebari referitoare la un asa numit “import cultural” din tarile asiatice, pe langa aportul obisnuit de forta de munca.

Un raspuns pertinent si linistitor la aceste intrebari a fost oferit de domnul Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, care a argumentat faptul ca in Romania este nevoie de o campanie foarte puternica de informare si de integrarea acestor muncitori care provin din zonele asiatice. Trebuie retinut faptul ca acesti oameni vin in tara noastra sa lucreze, nu vin nici sa ne schimbe sau sa ne influenteze din punct de vedere cultural. Conform celor subliniate de domnul Florin Jianu, avem nevoie  in continuare de muncitorii asiatici pentru a rezolva o problema acuta a economiei romanesti

In acest context, nu se poate spune ca angajarea strainilor din tarile asiatice pentru piata muncii din Romania ar fi influentat modelul cultural si traditional romanesc. Dimpotriva, venirea muncitorilor asiatici a insemnat completarea pietei muncii cu ceea ce ii lipsea si ii lipseste in continuare : forta de munca necesara pentru dezvoltarea economiei si un sprijin totodata pentru antreprenorii romani in rezolvarea crizei de personal cu toate problemele aferente.

Muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura si zootehnie, sunt doar cateva dintre domeniile de activitate in care muncitorii straini din Romania s-au remarcat in mod deosebit, contribuind la dezvoltarea sectoarelor respective de activitate si la dezvoltarea economiei in general.

Agentia de recrutare forta de munca din strainatate Working Market Agency este o companie cu experienta in recrutarea si plasarea de forta de munca din tarile non UE pentru piata muncii din Romania. Atuul nostru il reprezinta seriozitatea si implicarea dar si cunoasterea procedurilor nationale si internationale si legislatia specifica din domeniul angajarii strainilor.

 

In situatia in care veti opta pentru angajarea de forta de munca din Asia pentru afacerea dumneavoastra, compania noastra va poate sprijini in mod concret si profesionist pentru recrutarea muncitorilor straini asiatici in domeniul de interes pentru dumneavoastra.