Viitorul economic al Romaniei este creionat de mediul academic, de cercetare si aprofundare, de mediul de afaceri si de reprezentantii tinerilor intreprinzatori, de generatia care vine si isi propune sa schiteze reperele evolutiei Romaniei in intervalul 2018-2040 din punct de vedere economic si social, cu o sporita atentie acordata educatiei.

Asadar, sub egida ACADEMIEI ROMANE – Sectia Stiinte Economice, Juridice si Sociologie, in parteneriat cu AGER, AFER, ASE Bucuresti, INCE-AR, Romania Durabila si SAMRO, s-a tinut conferinta al carui nume este purtat de acest articol.

Tema dezbaterii: „Industrii ale prezentului si viitorului in Romania, bazate pe tehnologii la orizontul anilor 2040”.

Moderatorul conferintei a fost domnul Nicolae BADEA – Co-presedinte ACPR.

Printre speakerii principali se enumera:

-Dr.Ec.Constantin BOSTINA – Presedinte ASPES

-Varujan PAMBUCCIAN – Deputat

-Acad. Doru TUFIS – Director Institutul de Inteligenta Artificiala

-Prof.univ.dr. Adrian CURAJ – Fost ministru al educatiei

 

Demersul are ca obiectiv aducerea în atenția decidenților de propuneri privind reformarea a managementului de administrare economico-sociala si educationala a tarii, atat la nivel central cat si teritorial.

Conform AFS, pentru companii si pentru stat exista acum o idee ca principalul hub de finantare sa se faca prin bursa. Pentru companiile mici si pentru persoane fizice, exista aceste platforme de tip crowdfounding, care pot deveni principala sursa de atragere a finantarii, o finantare care e mai putin birocratica, care este mai rapida si care are costuri minime. Imprumuturile sau investitiile prin intermediul unor astfel de platforme crowdfounding catre IMM-uri inovatoare in ultima perioada, castiga teren important in cadrul Uniunii Europene, proiect fezabil si pentru Romania.

Sustinand in continuare utilizarea factorului uman in companii, Working Market Agency a fost prezenta in cadrul conferintei pentru promovarea celui mai sustenabil plan pentru suplimentarea cu forta de munca si cu siguranta de viitor – aducerea de muncitori straini, necalificati si inalt calificati in toate domeniile, din Vietnam, Pakistan, Nepal si India.

MODELUL ECONOMIC ROMANESC IN UE. ROMANIA – ORIZONT 2040, urmareste sa defineasca, pentru prezent si viitor, coordonatele evolutiei economiei romanesti, ca o economie bazata pe cunoastere, in concordanta cu interesul national si cu noile tendințe din U.E. si economia mondială.