Lipsa fortei de munca este o realitate tot mai apasatoare a ultimilor ani, in Romania. Oamenii de afaceri se refera tot mai des la acest aspect ori de cate ori au ocazia. Astfel, unul dintre cele mai dezbatute subiecte in cadrul Food Intel Forum 2019 a fost cel al importului de forta de munca, unde Working Market Agency a servit ca si raspuns la toate intrebarile angajatorilor prezenti.

 

Omul de afaceri Radu Tanase fondator al afacerii “Calif si Condimental”spunea la un eveniment dedicat industriei alimentare, ca in prezent are 50 de angajati din Nepal, deoarece nu mai reuseste, ca altadata, sa gaseasca forta de munca in Romania, nemaivorbind  de faptul ca angajatii straini trimit toti banii in tara lor de origine.

Legat de lipsa fortei de munca Irina Stanescu fondatoarea brutariei “Pain Plaisir”spune ca ar dorii sa investeasca intr-o fabrica de paine dar momentan, acest lucru nu este posibil din lipsa fortei de munca pe plan local. Ca si solutie de moment, vor fi tot angajatii din tari externe Spatiului European.

 

Criza fortei de munca duce catre un trend in care antreprenorii romani angajeaza forta de munca in proportii tot mai mari din afara tarii.

Pentru anul 2019 Guvernul doreste sa atraga in Romania un numar de 20.000 de muncitori straini cu 5.000 mai multi decat in anul 2018. Parerea celor chestionati este ca aceasta reprezinta o solutie de compensare a lipsei fortei de munca romanesti pentru viitor. In subsidiar, intoarcerea romanilor la munca, in Romania, reprezinta pentru viitor si ea, o solutie partiala, la problemele create.

Din pacate, inca mai exista angajatori care chiar si in ipoteza unei rezolvari convenabile a problemei, considera ca raman in continuare bariere de atragere a fortei de munca exterioare Uniunii Europene cum ar fi: cele lingvistice, culturale sau administrative.