Spatiile verzi urbane sunt acele locuri ale domeniului public care trebuie ingrijite si intretinute pe tot parcursul anului, in functie de anotimp. Desi exista numeroase locuri de munca vacante pentru aceasta activitate, primariile din orase sustin ca foarte greu reusesc sa gaseasca persoane disponibile pentru a fi angajate la spatii verzi.

Situatia nefasta a crizei de forta de munca a determinat administratiile locale din mai multe orase ale tarii sa apeleze la recrutarea strainilor pentru aceste activitati atat de necesare. Astfel, recrutarea muncitorilor straini nepalezi s-a dovedit a fi o investitie de succes in toate domeniile mentionate.

La randul lor, muncitorii straini nepalezi au declarat ca sunt foarte multumiti de conditiile de lucru si de viata din tara noastra. Sunt bucurosi de faptul ca au de lucru si ca pot castiga mai mult decat in tara de origine. De aceea, afirma ca dupa terminarea perioadei contractuale initiale de 2 ani, isi doresc sa continue activitatea in tara noastra.

Echipati cu utilaje de cosit iarba si de tuns arbustii si copacii si purtand echipamente de protectie adecvate, muncitorii nepalezi pot fi vazuti pretutindeni pe spatiile verzi sau in parcurile din orase. Acestia se dedica activitatii si reusesc sa faca o treaba foarte buna, motiv pentru care sunt apreciati de angajatori.

Precizam faptul ca in continuare salariul minim pentru muncitorii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani. Muncitorii straini primesc de obicei bonuri de masa si cazare din partea angajatorilor, astfel incat acestia sunt multumiti de salariul obtinut. In plus, chiar daca nu este perfecta, clima din tara noastra le prieste strainilor care nu trebuie sa suporte temperaturi sau umiditate extreme, cum se intampla in alte tari de pe glob.

Cei care vin din Asia pentru a lucra in tara noastra, fie ca este vorba de muncitori nepalezi, muncitorii vietnamezi, muncitorii din Turcia, Pakistan, Sri Lanka sau Bangladesh surprind mereu la capitolul “adaptabilitate”. Acestia pot invata intr-un timp relativ scurt atat procesele de munca pe care compania le implementeaza, cat si limba romana.

Modul in care muncitorii straini pot gestiona stresul si responsabilitatea pe care o arata la locul de munca reprezinta alte argumente solide in favoarea recrutarii de personal asiatic. Adaugand in acest cos al beneficiilor si componenta economica, ajungem rapid la concluzia ca angajarea muncitorilor asiatici, in locul romanilor plecati in Vest sau a celor care nu doresc sa munceasca,  reprezinta o solutie mai mult decat inspirata pentru angajatorii din tara.

Astfel, apeland la serviciile companiei Working Market Agency, compania dumneavoastra poate obtine foarte multe beneficii, avand astfel sansa de a gasi personalul de care aveti nevoie. Este important de retinut faptul ca muncitorii straini provin de cele mai multe ori din tari cu un nivel de trai si de salarizare sub cel din tara noastra. Astfel, se justifica interesul deosebit al acestora pentru munca in strainatate, in tara noastra si motivatia de a munci.

Recrutarea muncitorilor straini si in general angajarea strainilor din tarile asiatice este strategia prezentului si viitorului, cu eficienta dovedita. Working Market Agency este agentia de recrutare de forta de munca din strainatate care va poate ajuta, in conditii de inalt profesionalism, pentru obtinerea personalului strain dorit pentru compania dumneavoastra.