Ramadanul este luna postului pentru musulmani, luna in care adeptii religiei islamice ar trebui sa posteasca, sa se roage mai mult si sa doneze in scopuri caritabile. Calatorii, copiii, varstnicii, bolnavii si femeile insarcinate sunt scutiti de obligatia de a posti. Dar exista, desigur, si alte reguli care se aplica sarbatorii Ramadanului.

Oamenii cu munca ostenitoare nu trebuie sa posteasca in timpul Ramadanului. Acest lucru se aplica, de exemplu, pentru sportivi precum fotbalistii care participa la un turneu.

Mancarea si bautul sunt complet interzise de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui (intre orele 5 dimineata si 9 seara). Aceste ore sunt aproximative si depinde foarte mult de perioada din fiecare an cand se sarbatoreste Ramadanul.

In fiecare zi, inainte de rasaritul soarelui, oamenii iau un mic dejun frugal (suhoor), iar la putin timp inainte de ivirea zorilor, incep prima rugaciune a zilei, Fajr. La apus, familiile si prietenii se aduna in jurul mesei dupa rugaciunea de seara, moment in care intrerup postul si pot lua masa de seara, cunoscuta sub denumirea de Iftar.

Fumatul este interzis in timpul zilei si manifestarile explicite de afectiune sunt de asemenea interzise, cu exceptia cazului cuplurilor casatorite. In aceasta perioada, musulmanii sunt sfatuiti sa se abtina de la fapte impure precum injuraturile, barfa sau altele asemenea.

In tara noastra, o parte insemnata dintre muncitorii straini asiatici sunt adepti ai cultului musulman. Recrutarea si plasarea muncitorilor din Pakistan, India, Turcia sau Bangladesh, tari care au o populatie musulmana insemnata, reprezinta rezolvarea unei probleme cronice legate de forta de munca in tara noastra.

Putem intalni muncitori straini adepti ai cultului musulman in domenii precum constructiile, agricultura, industria confectiilor, sectorul de productie, sectorul auto, in domeniul HoReCa sau in domeniul activitatilor de ingrijire si asistenta.

Muncitorii pakistanezi si cei indieni acopera cu succes posturile corespunzatoare ofertelor de locuri de munca din Romania atat din categoria muncitorilor necalificati dar si in domenii calificate precum specialisti IT, muncitori in constructii, medici, tehnicieni, ingineri si alte categorii.

In ceea ce priveste muncitorii din Bangladesh, acestia sunt angajati ca muncitori in constructii si sunt angajati si in fabrici, in domeniul productiei. Sunt muncitori productivi si cu o atitudine de respect fata de munca, seriozitatea fiind atuul principal al acestora.

Cei mai numerosi muncitori straini din Romania in baza contractelor de munca active inregistrate in tara noastra in anul 2020 sunt muncitorii din Turcia. Domeniul principal de activitate pentru muncitorii turci din tara noastra il reprezinta sectorul constructiilor, dar acestia lucreaza si ca muncitori in agricultura si in sectorul alimentatiei publice.

Agentia de recrutare a fortei de munca din strainatate Working Market Agency recruteaza muncitori calificati, semicalificati si necalificati din Asia, din tari precum Turcia, Bangladesh, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, India sau Vietnam. Experienta companiei noastre si a angajatorilor din Romania confirma pe deplin avantajele si beneficiile angajarii strainilor din tarile asiatice.