Unul dintre cele mai greu incercate sectoare ale economiei de efectele pandemiei a fost fara indoiala domeniul HoReCa, cu un impact direct asupra locurilor de munca si implicit asupra angajarii strainilor.

Dupa un an complet atipic care a luat prin surprindere multe business-uri si a schimbat regulile de desfasurare a activitatii in domeniul HoReCa, functionarea restaurantelor si a teraselor atrage dupa sine si o crestere a nevoii de personal.

Chiar daca situatia epidemiologica este inca fluctuanta, este deja vizibil interesul aratat de managementul acestor business-uri de a angaja forta de munca noua, serioasa si implicata, asa ca din ce in ce mai mulţi angajatori romani isi indreapta atentia catre muncitorii straini din Asia.

Astfel, primul trimestru al acestui an a inregistrat noi cereri de recrutare si plasare de forta de munca din Asia pentru domeniul HoReCa, solicitari care vizeaza angajatii din Nepal si Sri Lanka, in special pentru segmentul de muncitori necalificati.

Datorita faptului ca intelegem pe deplin nevoia de forta de munca din tara noastra, agentia de recrutare forta de munca Working Market Agency vine in sprijinul angajatorilor romani si va propune angajarea strainilor din Asia pentru munca in strainatate in tara noastra pentru derularea in bune conditii si dezvoltarea afacerii dumneavoastra din domeniul hotelier si restaurante.

Mai mult ca niciodata, in contextul pandemic actual, sectorul HoReCa trebuie sa demonstreze eficienta, disciplina si seriozitate alaturi de respectarea tuturor masurilor de igienizare si distantare sociala pentru preventia raspandirii virusului Covid-19 impuse de autoritati. Angajatorii romani au nevoie de oameni priceputi, muncitori si responsabili, principala provocare fiind alcatuirea si mentinerea unei echipe de lucru stabile.

Fie ca sunteti o mica cafenea de familie, un hotel sau un restaurant de lux, cu siguranta ati avut sau veti avea nevoie de bucatari, ajutor de bucatari, ospatari, receptioneri, lucratori room-service hotel, ingrijitori de spatii hoteliere sau personal de serviciu pentru hoteluri. Vestea buna este ca toate aceste pozitii pot fi ocupate cu succes de muncitorii straini asiatici.

Pentru angajatorii din Romania este important de amintit faptul ca in tara noastra, salariul minim pentru muncitorii straini este in continuare la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani, iar muncitorii straini asiatici vin de obicei sa lucreze pentru perioade de minim doi ani care se pot eventual si prelungi.

Prin angajarea muncitorilor straini asiatici, veti avea garantia unor angajati harnici, responsabili dar si seriosi, eficienti, meticulosi si, cel mai important, care vor aprecia si respecta munca in strainatate si locul de munca oferit.

Cu o experienta consistenta in recrutarea si plasarea muncitorilor straini din tarile asiatice, compania Working Market Agency ofera sprijin angajatorilor din Romania pentru angajarea personalului strain dorit din tarile non UE, in conditii de deplina siguranta. Suntem specializati in recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici din tari precum Nepal, India, Sri Lanka, Vietnam, Bangladesh, Pakistan sau Turcia si ne ocupam de intregul proces de recrutare.