Dupa ani de-a randul de probleme cauzate de lipsa fortei de munca autohtone, angajatorii din tara se confrunta si in acest an cu dificultati in a gasi personal calificat si necalificat pentru ocuparea locurilor de munca, iar domeniile afectate construiesc un paienjenis ce afecteaza mai toate zonele economiei noastre.

Pentru a umple aceste goluri din resursa umana cu oameni potriviti pentru activitatile respective, antreprenorii romani au apelat si apeleaza in continuare cu incredere la recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici, ofertele de locuri de munca pentru straini fiind tot mai numeroase.

Daca am putea rezuma in cateva propozitii interesul angajatorilor romani pentru angajarea strainilor din Asia, am putea spune ca, in urma experientei de lucru cu acestia, beneficiile sunt clare si tot mai evidente, astfel incat din ce in ce mai multi angajatori romani au ajuns sa se convinga de avantajele certe aduse de angajarea resursei umane asiatice.

Stabilitatea pe termen lung este unul dintre cele mai apreciate obiective de catre angajatorii romani. Incheierea unor contracte de munca pe termen lung confera stabilitate in cadrul echipei. De exemplu, in cazul recrutarii de muncitori in constructii sau muncitori pe santier, muncitori in agricultura sau pentru asistenta ingrijire persoane varstnice, contractele sunt realizate pe o perioada minima de 2 ani.

Cu toate acestea exista si domenii din economia romaneasca, precum menajul, curatenia sau domeniul auto, in care contractele semnate de personalul asiatic pot fi chiar si pe o perioada minima de 5 ani. De multe ori, exista si posibilitatea prelungirii acestor contracte, conform discutiilor avute ulterior intre partile implicate in cadrul unui astfel de acord.

Angajatorii romani sunt impresionati de adaptabilitate ridicata, responsabilitatea si gestionarea eficienta a stresului de catre muncitorii straini asiatici. Pentru asiatici, munca in strainatate reprezinta o oportunitate extraordinara pentru schimbarea in bine a propriei vieti dar si a vietii familiilor acestora din tarile de origine. In consecinta, muncitorii asiatici sunt extrem de deschisi pentru a invata lucruri noi, sunt dispusi sa isi asume responsabilitatea muncii realizate reusind totodata sa gestioneze cu calm situatiile stresante.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera recrutarea strainilor asiatici si plasarea acestora in cadrul companiilor romanesti este determinat de nivelul salarizarii pe care angajatorii il stabilesc, coroborat cu necesarul de munca si stilul de viata din Romania.

Astfel, in tara noastra, in continuare salariul minim pentru muncitorii straini este la acelasi nivel cu salariul minim pentru muncitorii romani. Salariile de la noi sunt convenabile atat pentru muncitorii straini, dar mai ales pentru angajator, daca este sa privim in ansamblu intreaga suma de beneficii si plusuri oferite de personalul asiatic.

Agentia de recrutare si plasare a fortei de munca Working Market Agency ofera intermedierea angajarii in Romania, in toate domeniile, pentru personalul strain din tari asiatice precum Turcia, India, Nepal, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka sau Vietnam, asigurand totodata si asistenta juridica prin avocati specializati pe toata perioada parcurgerii procedurilor de recrutare a personalului strain pentru compania dumneavoastra.