Fara indoiala ca un aspect legat de Covid-19 care in mod sigur este pozitiv se refera la faptul ca pandemia si criza sanitara aferenta au facut vizibila importanta pentru societate a locurilor de munca din domeniul ingrijirii si asistentei personale si a infrastructurii asociate.

Recrutarea muncitorilor straini pentru servicii de ingrijire si asistenta personala este o solutie care prinde contur in contextul actual al crizei sanitare mondiale. Astfel, muncitorii straini din Romania pot fi personalul potrivit la locul potrivit pentru a oferi servicii de ingrijire si asistenta personala intr-o arie foarte larga de activitati de acest gen.

Angajarile de straini se recomanda pentru o serie intreaga de activitati precum : ingrijire pentru bolnavi, ingrijire pentru copiii de varsta scolara obligati brusc sa ramana acasa; ingrijire pentru cei mai vulnerabili la virus, cum sunt persoanele in varsta; ingrijire sub forma serviciilor de curatenie asigurate in cladirile rezidentiale si publice, esentiale pentru evitarea raspandirii virusului; ingrijire in sensul asigurarii necesitatilor elementare, cum ar fi serviciile asigurate de lucrătorii din supermarketuri.

Deoarece situatia crizei sanitare actuale impune restrictii in ceea ce priveste internarile in spitale pentru anumite boli cronice care nu ameninta iminent viata bolnavului, multe persoane cu probleme cronice de sanatate, vor cauta sa se ingrijeasca la domiciliu pe cat posibil, evitand astfel expunerea la interactiunea cu bolnavii si cadrele medicale din spitale.

Senior people in nursing home with geriatric garegiver

Muncitorii straini asiatici din Romania au dovedit faptul ca sunt seriosi, se integreaza repede, dovedind loialitate, respect si responsabilitate. Personalul din Asia este cel mai nimerit  pentru a asigura îngrijire corporală, supraveghere și o igienă corespunzătoare pentru persoana îngrijijtă. Deopotriva, muncitorii straini asiatici sunt potriviti pentru realizarea serviciilor de curatenie in incinta imobilelor rezidentiale sau a spatiilor comerciale si industriale.

Muncitorii vietnamezi, muncitorii nepalezi, muncitorii indieni sau sri-lankezi, muncitorii din Turcia, Bangladesh sau Pakistan detin calitati excelente pentru meseriile si activitatile care implica atentie, empatie, grija la detalii si mai mult decat orice, seriozitate.

Pe langa toate calitatile enumerate, recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici prezinta si avantajul faptului ca nu necesita conditii diferite de salarizare fata de muncitorii din Romania, iar salariul minim pentru cetatenii straini este in acest moment acelasi cu salariul minim pentru cetatenii romani.

Agentia de recrutare de forta de munca din strainatate Working Market Agency sustine si recomanda angajarea personalului strain asiatic pentru o paleta larga de activitati din domeniul ingrijirii si asistentei personale, avand ca reper multiplele experiente pozitive din ultimii ani referitoare la angajarea strainilor proveniti din tarile asiatice.

Nu doar ca veti avea linistea si confortul necesar ca angajatii dumneavoastra straini nu vor pleca dupa cateva saptamani sau luni de activitate, asa cum se intampla deseori in cazul angajatilor din Romania, dar veti beneficia din plin de indemanarea, respectul si implicarea muncitorilor straini asiatici.

 

Deoarece angajamentul nostru este sa facem parte din povestea dumneavoastră de succes, echipa Working Market Agency este instruita și dedicata pentru a va asigura cele mai eficiente servicii adaptate nevoilor dumnevoastra concrete de angajare a strainilor.