In cadrul procesului de recrutare a muncitorilor straini, unul dintre cele mai importante servicii oferite angajatorului de catre agentia de recrutare din strainatate il reprezinta asigurarea asistentei juridice pe parcursul procesului de recrutare si angajare.

Procedurile pentru recrutarea si plasarea muncitorilor straini presupun o serie de activitati specifice si intocmirea sau obtinerea unor documente precise solicitate de Inspectoratul General pentru Imigrari in vederea eliberarii avizului de munca si ulterior a permisului de sedere in scop de munca.

Astfel, dupa identificarea personalului strain dorit de angajator, suportul oferit angajatorilor de agentia de recrutare forta de munca din strainatate nu se rezuma doar la depunerea unor documente la autoritatile implicate in procesul de eliberare a documentelor pentru obtinerea dreptului de a munci in mod legal pe teritoriul Romaniei.

De cele mai multe ori in practica apar diverse probleme si situatii referitoare la clauzele contractului de munca dintre angajatorul din Romania si muncitorul strain sau clauze din cadrul contractului de inchiriere/comodat prin care angajatorul pune la dispozitia angajatului strain un spatiu corespunzator de cazare.

Unul dintre cazurile des intalnite in practica il reprezinta schimbarea/actualizarea denumirii codului COR aferent postului intre momentul aplicarii pentru obtinerea avizului de munca si data incheierii contractului de munca cu muncitorul strain, situatie care impune adesea precizari si clarificari necesare la Inspectoratul General pentru Imigrari .

De asemenea, in cazul schimbarii angajatorului, este nevoie de emiterea unui nou aviz de munca pentru noul angajator si ulterior de obtinerea unui nou permis de munca al angajatului, situatie care necesita asistenta juridica de specialitate pentru noul angajator in vederea respectarii pe deplin a normelor de dreptul muncii la angajarea si inregistrarea corespunzatoare a noului contract de munca al strainului.

Astfel, agentia de recrutare si plasare de forta de munca Working Market Agency abordeaza cu deplina responsabilitate si seriozitate situatia asistentei juridice necesare pentru angajator, asigurand prin avocatii sai specializati intregul suport juridic aferent pe toata perioada procesului de recrutare de personal, precum si dupa angajarea strainilor.

De foarte multe ori clientii nostri au apreciat acuratetea deosebita cu care echipa Working Market Agency a reusit sa intocmeasca dosarele pentru Inspectoratul General pentru Imigrari dar si comunicarea permanenta, in timp real, purtata cu reprezentantii acestei institutii si cu clientii nostri pentru solutionarea la timp si obtinerea cu succes a documentelor legale privind angajarea muncitorilor straini in Romania.

Muncitori in constructii, muncitori pe santier, muncitori in agricultura, muncitori in domeniul productiei, muncitori in domeniul industriei de confectii si textile, muncitori in cadrul depozitelor logistice sau in domeniul ingrijirii si asistentei, sunt doar cateva dintre sectoarele de activitate care beneficiaza astazi cu succes de recrutarea strainilor pentru ocuparea locurilor de munca din aceste domenii.

Compania Working Market Agency este agentia de recrutare de forta de munca din strainatate care a desfasurat o activitate neintrerupta inclusiv pe durata pandemiei. Agentia noastra va pune la dispozitie servicii de recrutare si plasare de personal strain asiatic necalificat, semicalificat sau calificat si asistenta juridica de specialitate pe intreaga durata a procesului de recrutare si ulterior dupa angajarea muncitorilor straini.