Desi sezonul estival si implicit concediile de vara se apropie, multe dintre hotelurile si restaurantele de la malul marii nu au inca personalul necesar pentru turisti, fapt ingrijorator pentru cei mai multi antreprenori care spera intr-un sezon mai bun in acest an decat cel de anul trecut.

Ofertele de locuri de munca pe litoral sunt numeroase, insa cu toate acestea interesul pentru ocuparea locurilor de munca este redus. Domnul Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud Est, a mentionat recent faptul ca 50% chiar 60% este procentul angajatilor care lipsesc din punct de vedere al personalului calificat, pregătit pe domenii, astfel încât companiile din domeniul HoReCa de pe litoral sa ofere servicii de înaltă calitate.

Un exemplu elocvent al lipsei de forta de munca este situatia proprietarului unui hotel de pe litoral care nu reuseste sa gaseasca o persoana care sa ocupe postul de gradinar. Cu toate ca anuntul de recrutare a fost publicat pe mai multe site-uri nationale de recrutare, niciun candidat nu a aplicat pentru acest post.

O alta persoana, manager de hotel, mentioneaza ca duce lipsa de personal calificat si necalificat cum ar fi electricieni, cameriste, gradinari sau bucatari. Singura solutie pentru a continua afacerea este recrutarea si plasarea muncitorilor straini, in special muncitorii straini asiatici din ţări precum India, Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Vietnam sau Turcia.

In situatia in care firma dumneavoastra se afla in cautare de personal serios si eficient pentru desfasurarea corespunzatoare a activitatii din domeniul HoReCa, agentia noastra de recrutare forta de munca va poate fi de ajutor, fie ca sunteti o mica cafenea de familie, un hotel sau un restaurant de lux.

Bucatari, ajutor de bucatari, ospatari, receptioneri, cameriste, lucratori room-service hotel, electricieni, gradinari si ingrijitori de spatii hoteliere, personal de serviciu pentru hoteluri sunt numai cateva dintre pozitiile ce pot fi ocupate cu succes de muncitorii straini asiatici.

Recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici pentru aceste posturi din sectorul HoReCa este o solutie care s-a dovedit a fi eficienta si in anii anteriori. Adaugam faptul ca in tara noastra,  salariul minim pentru muncitorii straini este in continuare la acelasi nivel cu salariul minim pentru cetatenii romani.

Astfel, prin angajarea muncitorilor straini asiatici, veti avea garantia unor angajati harnici, responsabili dar si seriosi, eficienti, meticulosi si, cel mai important, care vor aprecia si respecta munca in strainatate si locul de munca oferit. Acestia vor veni sa lucreze si vor fi dedicati si implicati la locul de munca, deoarece pentru ei este o oportunitate extraordinara de a avea o viata mai buna decat in tara de origine.

Compania Working Market Agency ofera sprijin angajatorilor din Romania pentru angajarea personalului strain din tarile non UE, in conditii de deplina siguranta. Suntem specializati in recrutarea si plasarea muncitorilor straini asiatici si ne ocupam de intregul proces de recrutare si plasare de forta de munca a muncitorilor straini din tarile mentionate pentru piata muncii din tara noastra.